SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ahmet Hakan: ''Kılıçdaroğlu gitgide bilgeleşiyor mu ne?''

Ahmet Hakan: ''Kılıçdaroğlu gitgide bilgeleşiyor mu ne?''

13 Temmuz 2019 Cumartesi - 13:06




Amerikan tipi başkanlık sistemi önerisinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ahmet Hakan'dan dikkat çeken bir yorum geldi. Tartışma önerisiyle "karşı tarafı acayip köşeye sıkıştırdığını " öne süren Hakan "Kılıçdaroğlu, gitgide ustalaşıp stratejik bir siyasetçi haline dönüşerek bilgeleşiyor mu ne?" yorumunda bulundu.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Abdulkadir Selvi'ye konuşmuş Hükümet Sistemi'ni eleştirmişti. Selvi CHP liderinden gelen eleştirilere  "Siz ne öneriyorsunuz, ne düşünüyorsunuz? Tam olarak bu anlaşılamadı" deyince Kılıçdaroğlu, "Bizim istediğimiz demokrasi. Amerika’da başkanlık sistemi var değil mi? En güzel başkanlık sistemi Amerika’da var. Oturalım konuşalım. Oradaki başkan büyükelçi bile tayin edemiyor. Onu da tartışalım" demişti. 

Bu açıklamalarını köşesinde değerlendiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan   Kılıçdaroğlu için, "Gitgide ustalaşıp stratejik bir siyasetçi haline dönüşerek bilgeleşiyor mu ne? Ne dersiniz?" ifadesini kullandı. 

Hakan bugünkü yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

“Başkanlık sistemini istemeyiz” demektense...

“Şöyle bir başkanlık sistemi isteriz” dediğiniz anda...


Şu iki şeye yol açarsınız:

BİR: Çok daha yapıcı bir tutum almış olursunuz.

İKİ: Karşı tarafı acayip köşeye sıkıştırmış olursunuz.

*

Kemal Kılıçdaroğlu, gitgide ustalaşıp stratejik bir siyasetçi haline dönüşerek bilgeleşiyor mu ne? Ne dersiniz?


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap