SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ahmet Hakan: "Görsele bakınca 'yuh artık' dedim"

Ahmet Hakan: "Görsele bakınca 'yuh artık' dedim"

24 Ocak 2020 Cuma - 10:47




MEB tarafından öğretmenlere dağıtıldığı iddia edilen kitapta yer alan görselleri kaleme alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Görsellere bakınca 'Yuh artık! Ayıptır ya!' dedim" dedi. Öte yandan MEB'den yapılan açıklamada, kitapla ilgili iddiaların araştırılması için inceleme başlatıldığı bildirildi.





Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), 2017 yılında hazırlanan ve tartışmaya neden olan 'Psikososyal Önleyici Destek Programı' kitabı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Söz konusu haberin manşet bölümünde iddia edildiği gibi öğrencilere yönelik değil, rehberlik öğretmenlerinin mesleki gelişimine kaynak olarak sunulmuştur" denildi. 

İDDİANIN ARAŞTIRILMASI İÇİN İNCELEME

Açıklamada ayrıca hazırlanan kitap içeriğinde söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir algının oluşup oluşmadığının araştırılması için ön değerlendirme ve inceleme çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

"4 GÖRSELLE ALGI OLUŞTURULMUŞTUR"

DHA'da yer alan habere göre basında yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, "Rehberlik öğretmenlerine hizmet içi eğitimler kapsamında sunulan eğitici eğitimi programı kitabında yer alan görsellerle ilgili medyaya yansıyan haberler hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Hizmet içi eğitimler için 2017 yılında hazırlanan 'Psikososyal Önleyici Destek Programı' kitabı söz konusu haberin manşet bölümünde iddia edildiği gibi öğrencilere yönelik değil, rehberlik öğretmenlerinin mesleki gelişimine kaynak olarak sunulmuştur. Söz konusu haberde, kitapta yer alan 150'nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan maksatlı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir" denildi.


AHMET HAKAN KÖŞESİNE TAŞIDI

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde MEB tarafından öğretmenlere dağıtıldığı iddia edilen kitapta yer alan görselleri kaleme aldı. Ahmet Hakan, "Görsellere bakınca 'Yuh artık! Ayıptır ya!' dedim" diye yazdı...

İşte Hakan'ın bugünkü o yazısı:

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmenlere dağıttığı iddia edilen kitapta yer alan görsellere bakınca...

“Yuh artık! Ayıptır ya!” dedim.


*

Ne var sembollerde?

Şu var:

Başı açık kadınların çocuklarla kurduğu iletişim tamamen sorunlu, tamamen sevgisiz, tamamen yanlış.

Başörtülü kadınların çocuklarla kurduğu iletişim ise tamamen sevgi dolu, tamamen kusursuz, tamamen mükemmel.


*

Ne yani?

Başörtü karşıtlığı, başörtü nefreti, başörtü alerjisi bitti, şimdi de başı açıklık düşmanlığı mı başladı?

*

Bu ülkede başı örtmenin de başı açmanın da kişisel bir tercih olduğu ve bu tercihe herkesin derin bir saygı duyması gerektiği ne zaman öğrenilecek?


*

Hadi diyelim ki bu kitaptaki bu görselleri hazırlayanlar, aymaz insanlar.

Öyle aymazlar ki...

Toplumsal barışı dert etmiyorlar.

Bu toplumun başı açık kadınlarına ayıp etmekte bir sakınca görmüyorlar.


Yaptıklarının sadece ve sadece kin ve husumet doğurduğunun farkında değiller.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap