SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ağrı’da 4. Balık Gölü Festivali'ne büyük ilgi

Ağrı’da 4. Balık Gölü Festivali'ne büyük ilgi

06 Ağustos 2023 Pazar - 13:23




Ağrı'da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı Valiliği ve Taşlıçay Kaymakamlığının desteğiyle Taşlıçay Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Balık Gölü Festivali yoğun ilgi gördü





Taşlıçay ilçesinde iki gün süren festival için vatandaşlar, belediyenin ücretsiz araçlarıyla etkinliğin yapıldığı Balık Gölü'ne getirildi. Göl kenarındaki festival alanında toplanan binlerce vatandaş, uçurtma şenliği, piknik, tiyatro, konser, flayboard gösterisi, tekne turları ve yamaç paraşütü ile doyasıya eğlendi.
Ağrı Vali Vekili Bülent Şimşek, yaptığı konuşmada festivalin Balık Gölü'nün tanıtımına katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, "2241 metre rakımı ile Türkiye’nin en yüksek gölü olan Balık Gölü, doğal güzellikleri, temiz havası ve göz kamaştırıcı güzelliği ile eşine az rastlanan bir tabiat harikasıdır. Bugün bu tabiat harikası bölgede geleneksel olarak düzenlediğimiz festivalin 4'üncüsünü düzenlemekteyiz. Böyle bir güzelliği cennet vatanımızın dört bir köşesinde yaşayan bütün insanlarımızın görmesi ve gelip buralardan istifade etmesi gerekiyor. Ağrımızı tanıtmak, örf-adet ve gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, yöresel ürünlerimizi tüm Türkiye’de ve dünyada tanıtma ve paylaşma noktasında geleneksel festivallerimizin önemi çok kıymetli. Biz bugün aslında burada sadece bir festival düzenlemiyoruz. El ele tutuşarak, gönül gönüle vererek, yüz yıllardır bir arada yaşamanın, yaşama kültürünün nadide temsilcisi milletimizin bu kültürü asla bırakmayacağını, kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının mesajını da veriyoruz" dedi.
AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci ise tarihsel süreç içerisinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ağrı’nın birçok doğal güzelliğe sahip olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin son 20 yılda büyük bir değişim yaşadığını dile getiren Kilerci, Ağrı'da son 18 yılda 43 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, gerek turizm alanında gerekse diğer alanlarda yatırımların devam ettiğini söyledi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap