SON DAKİKA



Haber > Gündem > AGD'den eylem çağrısı: Hindistan'da zulme dur de!

AGD'den eylem çağrısı: Hindistan'da zulme dur de!

14 Şubat 2022 Pazartesi - 11:25




Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Hindistan'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen zulümleri protesto etmek için meydanlara inme kararı aldı.





Hindistan'da Müslümanlara yönelik yaşanan zulümler son süreçte akıl almaz boyutlara ulaştı. Müslümanlar, Hindistan'da sistematik bir şekilde hedef alınırken AGD Müslümanlara sahip çıkmak amacıyla protesto gösterileri düzenleyeceğini duyurdu. Konuya dair AGD'den yapılan açıklamada, "İslam ülkelerinin yöneticilerini ve müslümanları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. İslam Birliği tesis edilmeden ve Yeni Bir Dünya kurulmadan zulümlerin bitmeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

TURHAN: BASIN AÇIKLAMALARINDA BULUŞUYORUZ

AGD - MGV Genel Başkanı Salih Turhan, zalim Hindistan güçlerinin protesto edileceği basın açıklamalarına dair açıklamada bulundu. Hindistanlı müslüman kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek için tüm Türkiye'de basın açıklamalarında buluşacaklarını kaydeden Turhan, "Putperestlerin, zalimlerin batıl davalarına gösterdikleri sadakati, Müslümanlar Hak davalarına göstermedikçe dünyada zulümler bitmeyecektir." diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ EYLEMİN ADRESİ HİNDİSTAN KONSOLOSLUĞU

AGD İstanbul Şubesi, Hindistan'da Müslümanlara uygulanan vahşeti protesto etmek için 14 Şubat Pazartesi günü saat 22.00'da Hindistan Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. Konuya dair açıklamada bulunan AGD İstanbul Başkanı Mehmet Yaroğlu, "Yaşanan bu zulme karşı tüm Müslümanları seslerini yükseltmeye, İslam ülkelerinin yöneticilerini de mesuliyetlerini yerine getirmeye davet ediyoruz." dedi.


Öte yandan Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin önü de protesto gösterisine sahne olacak. AGD Ankara Şubesi bu akşam saat 19.00'da Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap