SON DAKİKA



Haber > Gündem > Afganistan ve Suriyeliler akın akın geliyor! Böyle giderse kendi ülkemizde mülteci olacağız

Afganistan ve Suriyeliler akın akın geliyor! Böyle giderse kendi ülkemizde mülteci olacağız

03 Mayıs 2022 Salı - 12:00




Van'ın Saray ilçesinde yurda yasa dışı yollarla giriş yaptıkları belirlenen Afganistan uyruklu 101 kaçak göçmen yakalandı. Suriye ve Afganistan uyrukluların akın akın Türkiye'ye geldiğini belirten uzmanlar "Böyle giderse yakın zamanda kendi ülkemizde mülteci olacağız" dediler.





İHA'nın haberine göre, Van'ın İran sınır hattında bulunan Saray ilçesinde, jandarmanın devriye görevi sırasında yurda yasa dışı yollarla giriş yaptıkları belirlenen Afganistan uyruklu 101 kaçak göçmen yakalandı.

İran sınır hattında kaçak göçmenlerin engellenmesi için duvar örme çalışmaları devam ederken, jandarma ekipleri Ramazan Bayramı'nda da sınırda sürekli devriyeler atıp, kaçak göçmen kontrolleri yaptı.

Yapılan kontrollerde ülkeye yurda yasa dışı yollarla giriş yaptıkları belirlenen Afganistan uyruklu 101 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler işlemleri için İl Göç Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezine gönderilirken, jandarmanın sınır hattındaki denetimleri sürüyor.

Video'da nisan ayında İstanbul’da bir TIR'a düzenlenen operasyonda, çoğunluğu Suriye uyruklu toplam 39 göçmen yakalanmıştı. Operasyonda göçmenlerin arasına mülteci kılığında karışan ve Yunanistan’a kaçmaya çalıştığı belirlenen 1 PKK üyesi ile bir hükümlü de ele geçirilmişti.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap