SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Adından utan Demirtaş!”

“Adından utan Demirtaş!”

01 Mayıs 2015 Cuma - 16:49




Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Çankırı'daki mitinginde konuştu. Davutoğlu burada HDP Eş Başkanı Demirtaş'a çok sert sözlerle cevap verdi.





HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert sözlerle eleştiren Başbakan Davutoğlu, bundan sonra Selahattin Demirtaş’a adıyla hitap etmeyeceğini belirterek, “Selahattin Demirtaş demeyeceğim ona. Selahattin ismi Selahaddin Eyyubiyi hatırlatıyor. Adından utan. Kudüs Yahudilerindir diyor. Kudüs bizim diyarımız. Kudüs Selahattin Eyyübi’nin diyarıdır. Demirtaş duysun diye Kudüs bizim mi? Kudüs’e sahip çıkan politikamızdan razımısınız? Semerkant’tan Saraybosna'ya sahip çıkmaya, bu zalimler zulmettiklerinde Türkiye Cumhuriyetinin mazluma kucak açmasına razı mısınız? Kapını, kalbini, alnını ak tutacaksın. Yoğurdun akına insanın pakına bakacaksın. Yoğurdun akı gibi partinin Ak’ına da sahip çıkıyorsunuz. İnsanın akı kim AK Parti kadroları” ifadelerini kullandı.

"ALLAH, TARİH VE MİLLET ŞAHİTTİR; BİR TEK MAZLUMU ZALİME TESLİM ETMEYİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile paralel yapıyı da ağır bir dille eleştiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, diyor ki Suriye’den zalim Esed’ten kaçanlara mazlumlara kapıları katıp hepsini geri gönderelim. Bacılar siz buna izin verir misiniz. Zalimden kaçan kadınları geri gönderirmisiniz. Ağababası İnönü gibi. Azerileri teslim ettiler. Bize sığınanı vermek Türklüğe, namusa yakışır mı. Bayırbucak’tan., Halep’ten Türkmenleri biz İnönü gibi geri verir miyiz. Katledilmelerine razı olur muyuz. Kılıçdaroğlu’nu anladık. Ancak Bahçeli niye susuyor. Bahçeli niye Türkmenlerini biz vermeyiz demiyor. Allah millet tarih şahit olsun. Bir tek mazlumu zalime teslim etmeyiz, etmeyeceğiz. Bu Oğuz töresine, İslam, Ensar ahlakına aykırıdır."

"NEZAKET ZİYARETİNE GELEN NİYE ARKA KAPIDAN GİRER"


Türkiye’ye tuzak kurulduğunu belirten Davutoğlu, "CHP, HDP ile koalisyona hazırım diyor. Seçim öncesinde cephe kuruyorlar. Pensilvanya'dan talimatla paralelciler HDP’li belediye başkanı ile konuşuyor. Ne konuşuyorlar. AK Parti'yi nasıl durdururuz. Siz kapalı kapılar ardında konuşuyorsunuz millet Çankırı’da konuşuyor. Biz milletle açıktan konuşuruz, onlar kapalı kapılar ardında. Nezaket ziyaretine gelen niye arka kapıdan girer. Nezaket ziyaretine gitseniz alnınız açık şekilde kalbiniz açık şekilde gitmez misiniz. Bunların hepsi bir tuzak. Çankırı; büyük oyunu bozmaya, tuzakları başlarına çalmaya var mısınız" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap