SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adliyeye gelen avukatı polis yakalattı

Adliyeye gelen avukatı polis yakalattı

01 Ağustos 2016 Pazartesi - 18:50




İzmir'de FETÖ soruşturnmasında hakkında gözaltı kararı olan avukat, iş takibi için geldiği adliyede polisin dikkati sayesinde yakalandı.





Darbe girişiminin ardından İzmir'de başlatılan soruşturma kapsamında geçen 24 Temmuz'da gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve hakkında yeniden tutuklama kararı verilen avukat Mehmet Arif Demir, adliyede yakalandı. Demir, tutuklanma kararını yüzüne karşı okunması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Böylece bu olayda tutuklanan avukat sayısı 8'e yüklemiş oldu.

Geçtiğimiz 24 Temmuz'da Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, 25 avukat hakkında FETÖ/PDY üyesi oldukları iddisıyla gözaltı kararı verdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 11 kişiyi yakaladı. 14 kişi ise kaçtı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Haldun Sonyürek, Eren Sarak, Mehmet Öztürk, Fatih Hakan Güvenç, Muhammed Işık, İsmail Sarı ve Muzaffer Uzlaş tutuklanırken, Mehmet Temel, Berkant Ayok, Birol Delikkaya ve Mehmet Arif Demir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 14 avukat hakkında ise yakalama ve tutuklama kararı verildi.

Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan avukatlar Mehmet Temel, Berkant Ayok, Birol Delikkaya ve Mehmet Arif Demir hakkında itiraz etti. İtirazı değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 4 kişi hakkında yakalama ve tutuklama kararı verdi. Hakkında yakalama kararı verilen şüpheli avukat bugün bu durumdan habersiz Bayraklı Adliye Sarayı'na gelip iş takip etti. Adliye C personel kapısından çıkış yapmak isteyen Avukat Mehmet Arif Demir'i Adliye Karakolu'nda görevli Baş Polis Aytekin Tüzen, WhatsApp grubundan paylaşılan fotoğraftan farketti. Tüzen, turnikelerden dışarı çıkmak isteyen Demir'i farkedince durdurup gözaltına aldı. Gözaltına alınan avukat Mehmet Arif Demir, önce olayı soruşturan cumhuriyet savcısının odasına, ardındanda tutuklanma kararı yüzüne okunması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne götürüldü. Demir, tutuklama kararı yüzüne okunmasının ardından cezaevine götürülecek. Böylece bu olayda tutuklanan avukat sayısı 8'e yükselmiş oldu. Polis, haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen diğer 17 avukatı arama çalışmasına devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap