SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adliye'de savcı depremi!

Adliye'de savcı depremi!

29 Ocak 2014 Çarşamba - 18:22




İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun görev talimatlandırılması doğrultusunda 90 savcının görev yeri değiştirildi.





İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına geçtiğimiz günlerde atanan Başsavcı Hadi Salihoğlu geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile yaptığı tanışma toplantısında "esaslı görev değişikliği yapacağım. Buraya geldiğimiz belli olsun” demişti. Başsavcı Salihoğlu savcıların görev dağılımları konusunda yeni görev talimatlandırılmasını açıkladı. Yeni görev talimatlandırılmasında Balyoz, Ergenekon, Devrimci Karargah davalarına bakan savcıların da yerleri değişti. Yeni görevlendirme listesini e mail yolu ile ileten savcılara ileten Başsavcı Salihoğlu, savcılara bir de not gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başarısının tüm savcıların başarısı olduğunu belirten Salihoğlu, “Göreve başladıktan sonra çalışma arkadaşlarımızın, çalışma düzeni ve görev alanını belirleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma talimatı ve İş bölümü değişikliği bu ön yazı ile birlikte sizlere tebliğ ediyorum” dedi. 9 başsavcıvekilinin görev alanlarını yeniden düzenleyen Salihoğlu, Teknik Büro isimli bir birim kurarak tüm teknik ve fiziki takip taleplerini bu birim üzerinden yapılacağı öğrenildi. Yeni görevlendirme ile Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, 40 Asliye Ceza Mahkemesine duruşma savcısı olarak atandı. 10. Ağır Ceza Mahkemesine ise Savcı Naci Kanık getirildi. Ergenekon davası duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş’a ek görev verildi. Bu isimler kendi görevlerinin yanında noter ve icra müdürlüğü denetimi işlerine bakacak. Spor savcısı olarak görev yapan Taner Tabel 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne duruşma savcısı oldu. Değişiklik kapsamında 17 Aralık soruşturmasına soruşturmayı yürüten savcılar Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç’in yeni görev talimatları doğrultusunda görev yerleri değişmişti. Kara 45. Asliye Cezaya duruşma savcısı olarak gönderilirken, Yüzgeç 1. Çocuk Mahkemesi duruşma savcısı olmuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap