SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adil Öksüz, gözaltındayken telefonla görüşmüş

Adil Öksüz, gözaltındayken telefonla görüşmüş

24 Eylül 2016 Cumartesi - 10:00




15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Akıncı Üssünde yakalanan Adil Öksüz'ün gözaltında iken telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.





15 Temmuz darbe kalkışmasının sonrasında yürütülen operasyon kapsamında 16 Temmuz günü Akıncılar Üssü yakınlarında yakalanan, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün, gözaltında bulunduğu sırada cep telefonunu kullanabildiği, görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

GÖZALTINDAYKEN TELEFONU KULLANABİLMİŞ

Öksüz'ün, serbest kaldıktan sonra kayıplara karışmasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmada çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Gözaltında bulunduğu 17 Temmuz günü kendisine ait cep telefonuyla saat 15.15, 15.20 ve 15.25’te Atatürk Araştırma Merkezi Bilimsel Çalışmalar Müdürü Hasan Balcı ile telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi.

Ayrıca geçen Nisan ve Mayıs aylarında Sakarya Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Recep Kaymakcan ile iki kez telefon görüşmesi tespit edildi.

5 Eylül'de gözaltına alınan ve dün adliyeye sevkedilen Kaymakcan adli kontrolle bırakıldı. Balcı ise tutuklandı. Balcı, savcılıkta Adil Öksüz'ü tanımadığını, telefoın görüşmelerini kendisini tanımadığı bir numaradan arayan gözaltındaki astsubayın oğluyla yaptığını iddia etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap