SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adaylar belli oluyor

Adaylar belli oluyor

22 Haziran 2015 Pazartesi - 14:52




Milletvekilleri yarın yemin ederek işbaşı yapacak. Yemin töreninin ardından hem koalisyon trafiği hem de Meclis Başkanlığı yarışı başlıyor.





AK Parti'de 5 isim öne çıkarken MHP'de ibre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na döndü.TBMM Başkanlığı için aday olacak isimler bu hafta içerisinde belirlenecek. Milliyet'in haberine göre Başkent kulislerinde, Meclis’te çoğunluğu bulunan AKP’nin, koalisyon hükümeti kurmaya daha yakın olduğu MHP’ye Meclis Başkanlığı için jest yapacağı dillendiriliyor. MHP’de ise TBMM Başkanlığı için kimin aday olacağı yönünde çalışmalar sürüyor.

AK Parti'de öne çıkan isimler

AK Parti’de Meclis Başkanlığı için Ayşenur Bahçekapılı, Ahmet İyimaya, Numan Kurtulmuş, Nabi Avcı,Mustafa Şentop’un isimleri geçiyor. AKP, kimi aday göstereceğine bu hafta yapacağı toplantılarda belirleyecek.

 

HDP’nin adayı Önder


HDP’nin TBMM Başkanlığı için Sırrı Süreyya Önder’i aday göstermesi bekleniyor. HDP’de Önder’in yanı sıra Celal Doğan ve Dengir Mir Mehmet Fırat’ın da adları adaylar arasında geçiyor.

CHP’de Koç ön planda

CHP’de ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un ismi ön plana çıktı. CHP’de TBMM Başkanlığı için adı geçen adaylar arasında Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de bulunuyor. CHP’de seçimlerin ardından, yemin töreninde TBMM’ye başkanlık edecek olan Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın TBMM Başkanlığı için aday olarak gösterilmesi fikri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası değişti.

Son dakikada çatı aday sürprizi

MHP’de ise TBMM başkanlığı için ibre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na döndü. İhsanoğlu’nun yanı sıra Murat Başesgioğlu, Ruhsar Demirel, Yusuf Halaçoğlu’nun isimleri de TBMM Başkanlığı için geçiyor. MHP lideri Bahçeli, seçim sonrasında adı Meclis başkanlığı için anılan İstanbul Milletvekili Meral Akşener’in aday göstermeyeceklerini ifade etmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap