SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adanın sahibi belli oldu!

Adanın sahibi belli oldu!

04 Şubat 2017 Cumartesi - 12:45




Mülkiyetinin kime ait olduğuna yönelik tartışmalara konu olan Galatasaray Adası Tapu Müdürlüğüne göre Galatasaray Spor Kulubü'ne ait gözüküyor.





Sultan II. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun Galatasaray Adası'nda hak iddia etmesiyle başlayan tartışma devam ediyor. Galatasaray Adasının Genel Müdürlük Arşiv Dairesi Başkanlığındaki kayıtlarına göre ilk tapu kaydı, 1880 yılında mimarbaşı Serkiz Efendi'ye ait.

HİSSELER GALATASARAY'A AİT

Ada, Serkiz Efendi'nin vefatından sonra 1909 tarihinde Hükümet-i Seniyye-i Osmaniyye adına tescil ediliyor. 1941 yılında açılan bir dava sonucunda bir aile, Serkiz kalfanın varisi olduklarını ispat etmesi üzerine adaya sahip oluyor. 1948'de yapılan kadastro çalışmalarında da adanın tescili bu ailenin üzerine yapılıyor.

Sonraki yıllarda malikler hisselerini peyderpey Galatasaray Spor Kulübü'ne satıyor ve adaya yönelik son kayıtlar da bu işlemleri içeriyor. Bu belgelerle beraber adanın Galatasaray'a ait olduğu ortaya çıkıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap