SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adana'da DEAŞ operasyonu! Tutuklandılar

Adana'da DEAŞ operasyonu! Tutuklandılar

22 Ağustos 2021 Pazar - 11:12




Adana'da, DEAŞ üyesi oldukları gerekçesiyle 16 Ağustos'ta gözaltına alınan Suriye uyruklu 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda canlı bomba yeleği yapımına dair dökümanın ele geçirilmesi dikkat çekti.





Terör örgütü DEAŞ'ın deşifresine yönelik çalışmalarını sürdüren Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de örgüt üyeliğinde bulunup, örgütün bölgede zayıflamasının ardından Türkiye'ye kaçan yabancı uyruklu 7 kişiyi tespit etti. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartması sonrası TEM ekipleri, 18 Ağustos’ta 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin görev aldığı operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, evlerde yapılan aramalarda şüphelilere ait dijital malzemelere el konuldu. Ele geçirilen malzemelerin arasında, canlı bomba yeleği yapımına dair dökümanın yer alması dikkat çekti.  Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Adresinde bulunmayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı

4’Ü TUTUKLANDI
 
Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler M.E.A. (32), Y.A. (21), A.E.U. (41), A.V. (33), A.E.M. (42) ve A.A.N. (42) adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.E.M. ve A.A.N. savcılığa verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. Diğer 4 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Öte yandan, tutuklanan M.E.H. ve A.V’nin terör örgütünde faaliyet yürüttükleri döneme dair fotoğrafları da ortaya çıktı. 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap