SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adana'da boğulmalara 'seyyar havuzlu' çözüm

Adana'da boğulmalara 'seyyar havuzlu' çözüm

14 Temmuz 2016 Perşembe - 10:39




Adana'da Seyhan Belediyesi tarafından kentteki 20 okulun bahçesine kurulan portatif yüzme havuzlarıyla, çocukların sulama kanallarına girmeleri ve boğ





Her yıl yaz aylarında çok sayıda boğulma vakası yaşanan Adana'da, Seyhan Belediyesi tarafından 30 mahalleye hitap eden 20 ayrı noktaya, seyyar portatif yüzme havuzları kuruldu. İlçedeki bazı okulların bahçelerine kurulan ve özel güvenlik görevlilerinin kontrolünde, usta öğreticilerin gözetiminde hizmet veren havuzlardan 6-13 yaş grubundaki çocuklar ücretsiz faydalanabiliyor.

Çocukların hem yüzme öğrenip hem de sıcak havalarda serinleme fırsatı bulduğu 10x20 metre genişliğindeki portatif yüzme havuzlarında, 10.00-18.00 saatlerinde hizmet veriliyor.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  projeye geçen sene başladıklarını ve ilgi gördüğünü söyledi. Adana'nın çok sıcak olduğunu anımsatan Karalar, "Bu sıcaklarda gençlerimiz dayanamayıp su kanaletlerine gidiyor. Su kanaletlerinden oldukça pis su geçiyor. Ayrıca Adana, boğulmaların en çok olduğu kent Türkiye'de, hatta dünyada. Amacımız çocukların hem kirli suda yüzmelerini hem de boğulmalarını engellemek." diye konuştu.

"BİR KARDEŞİMİZİN BİLE HAYATINI KURTARMIŞ OLSAK..."

Zeydan Karalar, havuz sayısını geçen seneden bu yana artırdıklarını, toplamda 20 tane kurduklarını, 5 havuzun da monte edilmek için beklediğini belirtti. Hijyene de büyük önem verdiklerini aktaran Karalar, şöyle konuştu:


"Sudan her gün 2 kez numune alınıyor. Görüyorsunuz berrak, tertemiz su. Evlatlarımızın temiz suda yüzmesini sağlıyoruz. Boğulmalarını engellemeye çalışıyoruz. Anamızın, kardeşimizin yüreğinin dağlanmasını engelliyoruz. Ayrıca kardeşlerimize yüzme de öğretiyoruz. Bırakın onlarca insanın hayatını kurtarmayı, bir kardeşimizin bile hayatını kurtarmış olsak çok büyük bir iş yapmış oluruz. Gerçekten boğulma sayılarının azaldığını da görürsünüz."

Başkan Karalar, yüzme kurslarının sonunda çocuklara sertifika verdiklerini de ifade ederek, "20 bin kursiyerimiz var. Her gün yeni kursiyerler geliyor. Muhtemelen 30 bin civarındaki gencimize yüzme öğretmiş olacağız. Havuzlarımızı, maddi durumu kötü, havuza ve denize gidemeyen mahallelere kurmayı tercih ediyoruz. Su kanallarına mecbur kalan çocukların bulunduğu mahalleleri tercih ediyoruz. Ailelerden de çok müthiş olumlu tepki var" dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap