SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adana’daki Gezi Davasında tüm sanıklar beraat etti!

Adana’daki Gezi Davasında tüm sanıklar beraat etti!

10 Haziran 2022 Cuma - 16:19




Adana'da Gezi Parkı Direnişi'ne destek verdikleri, eylemlere katıldıkları için 'örgüt üyeliğinden' yargılanan tüm sanıklar beraat ettiği öğrenildi...





Adana Gezi Davası'nda savcılık eylemlere katılanlar için "örgüt üyeliği" ve "örgüte yardım ve yataklıktan" dolayı cezalandırılmalarını istemişti.Mahkeme, Adana'daki Gezi Davası'nda örgütsel bir bağın ve üyeliğin olmadığını, 'örgüte yardım ve yataklık' suçunun işlenmediği yönünden tüm sanıkların beraat kararı verdi.

KRT'ye konuşan sanıkların avukatlığını üstlenen CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Bülent Maraklı Gezi Davalarında amacın ülkenin doğasına, toprağına yeşiline sahip çıkmak olduğunu söyledi. 

Maraklı, "Eylemlere katılanların hiçbirinin doğadan başka amacı, hedefi yoktu. Bu İstanbul'da da Adana'da da böyleydi. Tüm Türkiye'de, 81 ilde amaç aynıydı. Gezi'de amaç ülkenin doğasını korumaktı. Eylemler vatanseverlik duygusu ile gerçekleştirildi." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üçüncü Gezi davasındaki yargılama sonucunda tutuklu sanık Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay'a ise 18'er yıl hapis cezası verilmesini şu şekilde değerlendirdi:

İstanbul mahkemelerinin verdiği kararların haksız ve hukuksuz olduğu, Adana mahkemesi kararıyla da bir kez daha ortaya çıktı. Gök çökse de adalet yerine gelmeli. Hukuk ve adaletle ülkemiz yücelecektir. İstanbul Gezi Davası kararı da üst mahkemelerden dönecektir. Adalete inanmaya ve adaletin tecellisi için mücadele etmeye devam edeceğiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap