SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adana’da termometreler 47 dereceyi gördü

Adana’da termometreler 47 dereceyi gördü

24 Haziran 2023 Cumartesi - 13:54




Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da araç termometreleri 47 dereceyi gösterdi. Kent genelinde park ve bahçeler boş kalırken bazı gençler sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı.





 

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Araç termometreleri 47 dereceyi gösterdi. Kent genelinde park ve bahçeler adeta boş kalırken, dışarı çıkmak zorunda kalan bazı vatandaşlar ise sıcak hava dalgası ve nemin etkisinden kurtulmak için merkez Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk Parkı’na gitti. Sıcaktan bunalan bir gen ise tişörtünü çıkartarak gezdi. Öte yandan, bazı gençler ise sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı.

Parkta ağaç gölgesinde serinleyen Vedat Altın, “Böyle giderse 50 dereceyi geçecek havalar. Evden çıktım biraz hava alayım dedim ama burası da çok sıcak. Sıcaktan durulmuyor” dedi.

 

Adana’da termometreler 47 dereceyi gördü


 

“SICAK NEDENİYLE ADANALILAR BU KADAR SİNİRLİ”

Gençlerden Can Çerçi ise “Bu sıcaklıklarla biz ne yapacağız. Yazın kimse yok. Kanalda yüzen adamlar haklı. Hava sıcak olduğu için ne yapsınlar kanalda serinliyor insanlar. İnsanlar, Adana’da bu sıcaktan dolayı çok sinirli. Araba ateş gibi. İnsanlar yanıyor içeride sonra trafikte kavga ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Adana’da termometreler 47 dereceyi gördü


 

Yaşar Özcan Aytaş ise havanın çok sıcak olduğunu akşamları dahi sulama kanalına girerek yüzdüğünü belirtti.
Öte yandan, bazı gençler ise sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap