SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Adalet Nöbeti"ne destek

"Adalet Nöbeti"ne destek

08 Mayıs 2014 Perşembe - 09:04




BALYOZ davası sanıklarının ‘adil yargılama hakkının’ ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun bir an önce sonuçlanması için





Eylemi başlatan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, nöbeti bir süre davanın diğer avukatlarından Erhan Tokatlı’ya teslim etti. Gece nöbetini Avukat Tokatlı kendisine eşlik eden bir grup emekli askerle sürdürdü. Eylemciler sabaha kadar uyumadı. Anayasa Mahkemesi önünde bulunan parkta devam ettirilen eyleme gece geç saatlerde sürpriz bir destek de geldi. Mamak Askeri Cezaevi’nde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in annesi Samiye Özenalp, ilerlemiş yaşına rağmen Adalet Nöbeti’ni sürdüren avukatları ziyaret etti. Eylemciler, anne Özenalp’in elini öperek kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti. Samiye Özenalp ise “İnşallah oğlum Murat için yaşadığımız üzüntü son üzüntü olur. Diliyorum ki, mahkeme yeniden yargılama konusunda bir an önce bir karar verir. İçeride suçsuz yere yatan insanlar bir an önce özgürlüklerine kavuşurlar” dedi. Samiye Özenalp’in yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da bazı baro başkanları ile birlikte eylemci avukatlara destek ziyaretinde bulundu. POLİS CEZA KESTİ Sabaha kadar nöbete devam eden Avukat Erhan Tokatlı, gece boyunca vatandaşların kendilerine destek verdiğini söyledi. Tokatlı, kendilerine korna çalarak destek veren vatandaşlara polislerin ceza kestiğini de iddia etti. Eyleme ‘gece arası’ veren Avukat Şule Nazlıoğlu Erol ise sabah erken saatlerden itibaren nöbeti Tokatlı’dan teslim aldı. Avukat Erol, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın “Eyleme saygı duyuyorum” açıklamalarıyla ilgili “Biz saygı değil acil bir şekilde adalet bekliyoruz. Burada bizimle bu eylemi sürdüren kişilerin hepsinin ortak arzusu bu” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap