SON DAKİKA



Haber > Gündem > ‘Adalet, milletin vicdanı’

‘Adalet, milletin vicdanı’

04 Mart 2013 Pazartesi - 09:36




Kılıçdaroğlu, Gaziemir’de inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük fuar alanı olacak yatırımın, tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirileceğin





CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziemir’de inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük fuar alanı olacak yatırımın, tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştirileceğini, buna karşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 375 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığını ifade ederek, "Adalet, milletin vicdanı demektir. Avukatları, yazarları, gazetecileri, milletvekilleri, karikatüristleri hapiste olan bir ülkede adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Adalet gelmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya da gelecek" diye konuştu. 1 Mart hesabı sorulacak CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis’te 2003 yılında Irak’ın kuzeyine asker gönderilmesini içeren tezkerenin görüşmeleri üzerindeki gizlilik kararının kalktığını söyleyerek, "Halka açıklayın" dedi. Kılıçdaroğlu, İmralı’da Abdullah Öcalan ile BDP heyeti arasındaki görüşmelere ait tutanaklar konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama beklediklerini söyledi. CHP lideri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir ilçesinde yaptırılacak yeni fuar alanının temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye’yi devlet adamı kimliği ile yönetecek devlet adamlarına ihtiyacımız var. Devlet adamı, ülkesinin dış politikasını kendi ülkesinin çıkarları üzerine inşa eden, ‘yurtta barış dünyada barış’ söyleminin gelecek kuşaklara miras bırakılmasını hedef belirleyen kişidir" dedi. Kılıçdaroğlu, İmralı tutanaklarıyla ilgili de şunları söyledi: "Ülkeyi yöneten Başbakan’dan yanıt bekliyoruz, konuşmasını bekliyoruz. Milletin önünde açıkça görüşünü beyan et, biz bunu bekliyoruz. ‘Benim konuşmaya hakkım yoktur’ diyemez."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap