SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9 bin kovid firarisi her yerde aranıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 9 bin kovid firarisi her yerde aranıyor

25 Ağustos 2023 Cuma - 10:30




Açık ceza evlerinde bulunan mahkumlar için uygulanan Kovid-19 iznine çıkan 19 bin 159 mahkumdan 9 bin 56'sı cezaevlerine dönmedi. Salgın izinleri 15 Ağustos'ta sona eren ve her yerde aranan mahkumlar, yakalanmaları halinde açık cezaevi haklarını kaybederek kapalı cezaevlerine konulacak.





Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Kovid-19 izninde olan ve cezalarını henüz tamamlamayan mahkûmların, 15 Ağustos akşamına kadar başvurmaları gerektiğini ifade ederek, “Müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş, direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar” demişti.

Haber Global'in haberine göre, pandemi nedeniyle izne çıkarılan mahkûmlardan 9 bin 56’sı cezaevlerine dönmedi. Firari mahkumlar yakalanmaları halinde açık cezaevi haklarını kaybederek kapalı cezaevlerine konulacak. Salgın izni 31 Temmuz’da sona eren 19 bin 159 mahkûmun kalan cezasının infazı için yeniden cezaevine dönmesi gerekiyordu.

5 yıl veya daha az süre kalanlar...

TBMM’den geçerek yasalaşan yeni infaz düzenlemesine göre, 31 Temmuz itibarıyla Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan süre denetimli serbestlik altında infaz edilecek. Ancak denetimli serbestlik tedbiri süresi 5 yıldan fazla olanlar açık cezaevlerine tekrar alınacak.

100 bin 774 mahkûm yararlandı


31 Temmuz tarihi itibarıyla uygulamaya geçen düzenlemeden, Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalan 100 bin 774 mahkûm yararlandı. Edinilen bilgilere göre, düzenlemenin ardından 19 bin 159 mahkûmun kalan cezasını tamamlaması için yeniden cezaevine dönmesi gerekiyordu. Bunlardan 9 bin 56’sı cezaevlerine geri dönmedi. Firari mahkûmlar, verilen süre içinde başvuru yapmadıkları, açık cezaevlerine dönmedikleri için haklarında yakalama kararı çıkarılacak ve yakalandıkları anda kapalı cezaevlerinde infazını tamamlayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap