SON DAKİKA



Haber > Gündem > Acı haberler peş peşe geldi 4 asker şehit oldu

Acı haberler peş peşe geldi 4 asker şehit oldu

09 Aralık 2021 Perşembe - 15:59




Suriye'nin İdlib gerginliği azaltma bölgesi ve Irak'ın kuzeyi Pençe Yıldırım operasyon bölgesinde toplam 4 asker şehit oldu.





Milli Savunma Bakanlığı acı haberleri peş peşe duyurdu. Suriye'de 1 ve Irak'ta 3 asker şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 09 Aralık 2021 tarihinde, yol emniyet görevi icra eden unsurda görevli bir kahraman silah arkadaşımız, arazide kayarak düşmesi sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit olmuştur." denildi.

3 asker şehit oldu 6 PKK'lı terörist öldürüldü

Bakanlık'tan yapılan ikinci açıklamada "Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile vuruldu ve ilk belirlemelere göre 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

1.5 yıllık nişanlıydı


Şehit Uzman Çavuş Emre Ceylan'ın acı haberi, askeri yetkililer tarafından Kırıkkale'de yaşayan ailesine verildi. Şehidin annesi Zarife ve babası Murat Ceylan, büyük üzüntü yaşayıp, gözyaşı döktü. Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları da taziye için akın etti. 1,5 yıllık nişanlı olduğu öğrenilen Emre Ceylan, yarın öğle vakti Nur Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Kuzey Irak'ta şehit düşen askerlerin isimleri şöyle:
Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı
Piyade Uzman Çavuş İdris AKSÖZ
Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik
İdlib'de ise Uzman Çavuş Emre Ceylan şehit düştü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap