SON DAKİKA



Haber > Gündem > Acı haberi Erdoğan Cuma çıkışı verdi: Şehit sayımız 3'e yükseldi

Acı haberi Erdoğan Cuma çıkışı verdi: Şehit sayımız 3'e yükseldi

22 Nisan 2022 Cuma - 14:35




Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, tüm hızıyla devam eden Pençe-Kilit operasyonunda bir evladımızın daha şehit düştüğünü açıkladı.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra, çıkışta gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pençe-Kilit Harekatı'na değinen Erdoğan operasyonda bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca "Terör örgütü can çekişiyor" dedi.

Dün "Kandil diye bir yer kalmayacak" diyen Erdoğan; 3 şehidimizin olduğunu, 45 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İstanbul ve Bursa'daki saldırılar


Kuzey Irak'taki Pençe harekatı şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat. Terör örgütü de şu anda artık son çırpınışları olarak özellikle Kandil'den de gelen talimatla yakın yıkın gibi bu tür talimatı yerine getirmenin gayreti içerisindeler. Biliyorsunuz Pençe harekatında etkisiz hale getirilenlerin sayısı 45'i buldu. Malesef bir şehidimiz daha var. Şehitlerimizin sayısı 3 oldu. Fakat tüm mağaralara inlere girmeye devam ediliyor.

Ukrayna-Rusya görüşmeleri

İstanbul'daki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi planlıyoruz. Davetimizi kabul ederlerse üst düzey buluşmayı İstanbulumuzda gerçekleştiririz."

Pençe-Kilit harekatı

En az kayıpla bu mağaraların temizliğinin gerçekleşmesi gerekiyor. Hassas bir şekilde temizlik harekatını devam ettiriyorlar. taviz vermeden en az hasarla bu işi bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Biraz süre alacak ama vatanımız ve milletimiz için hayırlı olacak."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap