SON DAKİKA



Haber > Gündem > Acemi kasaplar kendini doğradı, hastaneler doldu taştı

Acemi kasaplar kendini doğradı, hastaneler doldu taştı

20 Temmuz 2021 Salı - 12:41




Kurban Bayramı'nın ilk gününde hastanelerde hareketlilik yaşanıyor. Kurban keserken yaralanan onlarca kişi soluğu acil servislerde aldı. İşte bayramın ilk gününde yurt genelinde yaşananlar...





Kırıkkale'de kurbanlıklarını kesmek isterken kendilerini yaralayan 28 kişi hastaneye başvurdu. Kırıkkale'de bayram namazının ardından kurban kesimine başlayanlardan 28 kişi hayvan darbesi ve kesici aletlerle yaralandı. 

Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılar, hastanede tedavi altına alındı.

Kayseri

Kayseri'de her bayram olduğu gibi bu bayram da kurban kesimi sırasında bıçakla kendini yaralayan ya da kurbanlıkların darbeleriyle yaralanan vatandaşlar soluğu hastanelerde aldı. Kimi ambulansla kimileri ise kendi araçlarıyla hastaneye gelen vatandaşlar, acil servislerde yoğunluk oluşturdu. Hastaneye başvuran bir vatandaş kendisini görüntüleyen gazetecilere; "İlk acemi benim" dedi.

Şanlıurfa

Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Kurban Bayramı’nın birinci gününde kılınan namazın ardından kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlar, kesimhanelere akın etti. 

Kentte, kurban kesimi sırasında yaralanan yaklaşık 150 acemi kasap hastanelere başvurdu. Kentin farklı hastanelerine başvuran vatandaşların ellerinden, kollarından, bacaklarından, vücudunun çeşitli yerlerinden satır ve bıçaklarla yaralandığı belirlendi.

Nevşehir

Nevşehir’de Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesimi sırasında acemi kasaplar ya kazara kendilerini kestiler ya da kurbanlık hayvanların boynuz, tekme darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Kimi bıçak, kimi baltayla kendini kesen vatandaşlar gerek ambulanslarla gerekse de kendi araçları ile Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

Bursa

Bayram namazının ardından kurbanlığını kesmek isteyen acemi kasaplar, kendilerine zarar verince hastanelik oldu. Kendi kurbanını kesmek isteyen vatandaşlar, boynuz darbesiyle veya elindeki bıçakla kendini yaralayarak hastanenin yolunu tuttu. 

Kol ve bacaklarından yaralanan vatandaşlar, gerek kendi araçları ile gerek ise ambulanslarla hastanelere getirildi. Yapılan müdahalenin ardından acemi kasaplar taburcu oldu.

Adıyaman

Kurban Bayramının 1. gününde tüm Türkiye’de, olduğu gibi Adıyaman’da da, acemi kasaplar kurban yerine yanlışlıkla kendilerini kesti. Bacağından, kolundan, ayağından, parmağından yaralanan acemi kasaplar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakınları tarafından ve ambulanslarla getirildi. 

Bazı vatandaşlar ise kaçan kurbanlıklarını yakalamak isterken kurbanlıkların kendilerini sürüklemesi sonucu yaralandı.

Elazığ

Elazığ’da kurban kesimi sırasında babasına yardım etmeye çalışan 10 yaşındaki çocuk, elini keserek hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, 10 yaşındaki Mahmut Akbulut, kurban kesimi sırasında kasap olan babasına yardım etmeye çalıştı. Akbulut babasının görmediği sırada hayvanın kellesini yüzmeye çalışırken bıçakla elini kesti. Amcası tarafından Fırat Üniversitesi Hastanesine getirilen çocuğun eline dikiş atıldı.
Tedavisi tamamlanan çocuk taburcu edildi.

Gaziantep

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kurban kesmek isterken kendisini yaralayanlar hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturdu.

Malatya

Malatya'da kurban kesmek isterken kendisini yaralayanlar hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturdu.

Kocaeli

 Kocaeli'de kurban kesimi sırasında yaralanan 15 kişi hastanelere başvurdu. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlardan bazıları, hayvanların darbesi veya kesici aletlerle yaralandı.

Kilis

Kilis'te de durum değişmedi. Kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlar, hastanelere başvurdu.



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap