SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdurrahman Dilipak: ''PKK ve PYD çatışabilir''

Abdurrahman Dilipak: ''PKK ve PYD çatışabilir''

24 Ekim 2019 Perşembe - 11:40




Abdurrahman Dilipak, Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de sağlanan mutabakata ilişkin "Gelinen noktada Rusya üzerinden Şam rejimi ile kurulan dolaylı temasın ardından Suriye’nin geleceği üzerinden yeni bir senaryo yazılabilir." dedi.





Akit yazarı Abdurrahman Dilipak Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin yapılan Soçi Mutabakatı'nı "Ve sil baştan!" başlığıyla kame aldığı yazsında değerlendirdi. "PKK ve PYD’nin bu yeni mutabakatla Rojava rüyasının" sona erdiğini belirten Dilipak dolaylı da olsa Rusya üzerinden Şam hükümetiyle temas kurulduğunu belirtti. 

"PKK VE PYD ÇATIŞABİLİR"

Gelinen noktada "Suriye’nin geleceği üzerinden yeni bir senaryo yazılabilir" ifadelerine yer veren Dilipak durumu bir de YPG açısından yorumladı. 

Dilipak'a göre YPG'nin kayıp vermeden silahlarıyla birlikte 30 km'nin dışına çekilmesi "PKK ve PYD içinde yeni tartışma hatta çatışmaya" yol açabilir. Tüm bunlar yaşanırken HDP'de de bir krizin patlaması muhtemel. Dilipak, SDG açısından da "ABD’nin himayesindeki, paralı asker, sivil personel ve pasaportlu elemanların gelecekleri" konusunda ciddi problemler yaşanacağını belirtiyor. 

"PUTİN YENİ BİR İNİSİYATİF ÜSTLENİYOR"


Dilipak, son süreçte Putin'in yeni bir inisiyatif üstlendiğine dikkat çekerek Rus liderin BM ve uluslararası kamuoyuna da çağrıda bulunarak, Suriyelilere ayırım yapmadan, ön koşulsuz bir şekilde insani yardım yapılmasının önemine vurgu yapıyor. 

"MUHALEFET NE TEPKİ VERECEK?"

Mutabakatın  ABD ve NATO içinde beraberinde yeni tartışmalar getirmesi beklendiğinin altını çizen Dilipak "Bu durum karşısında İsrail’in ve İran’ın izleyeceği politika yanında, Kushner ve Dahlan senaryosu ve bu senaryo çerçevesinde oluşturulan lobinin bölge devletlerindeki uzantılarının durumu da ayrıca önem taşıyor. Tabii bu mutabakata iç muhalefetin nasıl tepki vereceğini hep birlikte göreceğiz." diye yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap