SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdurrahman Dilipak paylaştı: Yeni Ebu Hureyre'ye selam olsun!

Abdurrahman Dilipak paylaştı: Yeni Ebu Hureyre'ye selam olsun!

28 Ağustos 2021 Cumartesi - 16:39




Abdurrahman Dilipak’ın paylaştığı kedi videosu izleyenleri mutlu ederken cami imamının kediye olan saygısı ve sabrı dikkatlerden kaçmadı. Dilipak "Yeni Ebu Hureyre'ye selam olsun” diye yazdı.





Akşam namazından sonra Haşr Suresi’ni okuyan imama camiye giren kedinin ilgisi görenleri tebessüm ettirdi.

Hayvanlara yapılan işkenceler, zulümlerden bıktığımız şu günlerde bir cami imanın Haşr Suresi’ni okuduğu esnada kendisiyle oynayan kediye müdahale etmemesi kediye olan sevgisi ve merhameti sosyal medyada gündem oldu.

YENİ EBU HUREYRE’YE SELAM OLSUN

Gazeteci Abdurrahman Dilipak’ın da dikkatini çeken bu görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Cami İmamının kediye olan sabrını ve merhametini “Yeni Ebu Hureyre'ye selam olsun” sözleriyle özetleyen Dilipak’ın bu paylaşımında yüzlerce beğeni geldi.

EBU HUREYRE KİMDİR?

Yemen asıllı sahabe olan Ebu Hureyre’nin asıl adı bilinmemekle birlikte Müslüman olmadan önceki adının Abdüamr, Sükeyn, Abdüşşems olduğu yönünde farklı rivayetler vardır. Ebu Hureyre sahipsiz kedi ve yavrularını besleyip büyütmesinden dolayı kedi babası anlamına gelen ismiyle anılırdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap