SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdurrahman Dilipak: ''Kimsenin Kürtleri düşündüğü yok!''

Abdurrahman Dilipak: ''Kimsenin Kürtleri düşündüğü yok!''

30 Ekim 2019 Çarşamba - 13:07




Abdurrahman Dilipak bugünkü köşesinde Suriye'nin son durumuna ilişkin, bölgede var olmak isteyen ülkelerin aslında çözüm istemediğini onlar için asıl çözümün "çözümsüzlük" olduğunu öne sürdü. Avrupa'nın esas kaygısının göçmenler olduğunu belirten Dilipak "Yoksa kimsenin ne Esed’i, ne Suriye’yi ne de Suriyelileri ya da Kürtleri düşündüğü yok." yorumunda bulundu.





Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak kritik Cenevre görüşmeleri öncesi Suriyeli bir Kürt'ün BM binası önünde kendini yakmasını "Bunun anlamı şu, bizi orada kolay bir toplantı beklemiyor. Batı siyasası, STK’sı ve Mediası, PKK’sı, FETÖ’sü ile karşımızda olacak. " sözleriyle değerlendirdi.

"Bakalım Cenevre sonrası masada kimler olacak ve bölge güvenliğinin sağlanmasında Türkiye ve Rusya nasıl bir iş bölümü yapacak!" diyen Dilipak endişelerine ilişkin şu ifadeleri kullandı;

PYD ile temas konusunda nasıl bir uzlaşma sağlanacak ya da bir uzlaşma olup olmayacağını göreceğiz. Çünkü ABD’nin de Rusya’nın da, AB ve NATO ülkeleri ve İsrail’in, Şam yönetiminin PKK ve PYD ile köklü, geçmişe dayalı, yakın ve sıcak ilişkileri var.. Rusya Türkiye, İran ve Suriye ile ilişkisini nasıl dengeleyecek, Membiç ve Kobani çevresindeki belirsizlik nasıl çözülecek?.

Cevabını arayan o kadar çok soru var ki!

BM’nin Cenevre’deki binasının önünde, Konferans öncesi Suriyeli bir Kürd’ün kendini ateşe verdiği bildirildi. Eyleminin nedeni henüz bilinmeyen şahıs, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.


Bunun anlamı şu, bizi orada kolay bir toplantı beklemiyor. Batı siyasası, STK’sı ve Mediası, PKK’sı, FETÖ’sü ile karşımızda olacak. 

"ÇÖZÜMSÜZLÜK ÇÖZÜMÜN TA KENDİSİ"

Yapılacak Anayasa görüşmelerinde "PYD, PKK ya da SDG temsil edilecek mi, onu görmemiz gerek? Masada Suriye Milli Ordusu temsil edilecek mi?" diye soran Dilipak "Avrupa da ABD de, çözüm istemiyor aslında. Birileri orada var olmak istiyorsa onlar için çözümsüzlük “çözümün tâ kendisi”. Ama bir yandan da “dostlar alışverişte görsün” kabilinden süreci canlı tutmaları ve masada olmaları gerekiyor." yorumunda bulundu. 

"KİMSE KÜRTLERİ DÜŞÜNMÜYOR"

Batılıların tek kaygısının göç dalgasının kendi sınırlarını vurması ihtimali olduğunu belirten Dilipak "Yoksa kimsenin ne Esed’i, ne Suriye’yi ne de Suriyelileri ya da Kürtleri düşündüğü yok."


Dilipak şöyle devam etti

Batılıların sürekli bize söyledikleri şu: Bölgedeki terör örgütlerini silahlandıranlar da, bölge devletlerini silaha boğanlar ve onları birbirine karşı kışkırtanlar da kendileri ama bir yandan sürekli olarak bize şunu diyorlar: “Suriye’deki savaş silahlarla sonlandırılamaz”. Yani “Biz ‘bitti’ demeden bitmez” demeye getiriyorlar.

Dilipak sözlerini "Herkesin bir hesabı var, Allah’ın ise bir hükmü. Galib olacak olan Allah’ın hükmüdür."şeklinde bitirdi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap