SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdurrahman Dilipak: ''Jokerler masada!''

Abdurrahman Dilipak: ''Jokerler masada!''

25 Ekim 2019 Cuma - 11:33




Abdurrahman Dilipak, gişede rekor kıran Joker filminin Ortadoğu'da kitlesel eylemlerin simgesi haline dönüşmesine ilişkin "Birileri bu öfkeyi gördü ve onu kanalize etti. Bunu yapmak için bölgeden, halkın kendi inanç, tarihlerinden başka kahramanlar bulması hiç de zor değildi aslında" yorumunda bulundu. Öte yandan Dilipak, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün "O bölgede radikal İslami örgütler olacağına Kürtler olsun daha iyi" açıklamasını "akla ziyan" sözleriyle niteledi.





Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, Ortadoğunun dört bir yanında sokakları dolduran protesto dalgasının yüzü olmaya başlayan Amerikan çizgi roman karakteri Joker'i bugünkü köşesine taşıdı.

"PR ÇALIŞMASI DEĞİL"

Sinemaya uyarlanan Joker'in çarpıcı hikayesini de anlatan Dilipak, Beyrut sokaklarında röportaj veren bir kadının "Çünkü yüzünü boyamadan önce kimsenin umurunda olmayan insanlardık.. kimse dinlemiyor, ciddiye almıyor, hesaba katmıyordu. Sûkûtu hayale uğramış, öfkeli insanlardık. Çıldırma noktasına geldik, çıdam olduk, sonunda olan bu” sözlerine vurgu yaparak " Arap dünyasında sokaklarda! Bu sonuç, bir şekilde Holywood’un siyasi süreçteki rolünü kanıtlasa da, Warner Bross’un bir filmi için PR çalışması olarak görmek bizi yanıltır." yorumunda bulundu. 

"OLAYLAR 22 ÜLKEYE YAYILABİLİR"

Lübnan’daki gösteriler sürerken, olayların körfeze doğru yayılma endişesini dile getiren Dilipak "Yarın İran, Mısır ya da BOP’un hedefindeki 22 ülkeye yayılabilir.. ABD arkasında sivil bir savaş bırakarak bölgeden çekilmek istiyor olabilir." diye yazdı. 


"GENETİK KODLARI ARKA PLANDA GİZLİ"

Sisteme karşı çıkan kalabalıkların bunu yaparken simgeler kullanmasına dikkat çeken Dilipak "Yeni dünya savaşı sürecini doğru okumak istiyorsanız, din, tarih, mitoloji, kehanet ve sembolleri, astronomi, coğrafya ve astrolojiyi iyi okumanız gerekir. Jeopolitik ve jeo strateji bu çerçevede anlam ve derinlik kazanır. Bu değerleri üreten aklın genetik kodları bu arka planda gizlidir." ifadelerine yer verdi. 

"AKLA ZİYAN AÇIKLAMALAR"

Dilipak, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sonrası oluşan tabloya ilişkin Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün "O bölgede radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkilerimizi geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içinde Kürtler olsun daha iyi. Laik yapısını biliyoruz zaten PYD’nin” açıklamasını "akla ziyan" sözleriyle niteleyip "Sanki PKK-PYD’yi destekleyenle DAEŞ’i destekleyen, BÇG’yi destekleyenle FETÖ’yü destekleyen güç aynı güç değil!?"yorumunda bulundu. 

"ÖLENLER İNSAN DEĞİL İNSANLIK"


Dilipak sözlerini şöyle sürdürdü;

Bakalım, belki yarın da bölgenin “Tarot falı”na bakarız!? Mitolojideki “zaman, kehanet ve ölüm tanrısı” Satürn, iskambil kağıdındaki “şakacı Joker” ile bakalım nasıl bir oyun peşindeler. Beyaz perdeyi bırakın gerçek hayat sahnesine bakın; he yerde sefil ve sefih insanlar, ölen insan değil sadece insanlık!

Bir yanda yoksulluk öte yanda lüks ve sefahat. Yemekle doymayan oburluk, sarhoş, seks düşkünü aşağılık “insan” kılıklı mahluklar. Melek maskeli Şeytanlar. Ve kitapta der ki; “Kadınlara, oğullara, kantar kantar yığılmış altın ve gümüşe, salma güzel atlara, hayvanlara ve ekinlere duyulan tutkulu şehvet insanlara ‘süslü ve çekici’ kılındı. Bunlar, dünya hayatının metaıdır. Asıl varılacak güzel yer Allah Katında olandır.”,

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap