SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdullah Gül'den Rusya'nın işgaline tepki! Türkiye'yi tehdit ediyor

Abdullah Gül'den Rusya'nın işgaline tepki! Türkiye'yi tehdit ediyor

24 Şubat 2022 Perşembe - 16:57




Rusya'nın Ukrayna işgaline 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de tepki geldi. Abdullah Gül, Rusya'nın Türkiye'yi örtülü olarak tehdit ettiğini söyledi.





11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya'nın Ukrayna işgaline ilişkin sosyal medya hesabından kısa bir açıklamada bulundu.

Abdullah Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna üzerinden Türkiye'yi örtülü bir şekilde tehdit ettiğini belirtti. Gül, ''Rusya’nın diplomatik yolları terk ederek Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saldırısı, uluslararası hukuku ve anlaşmaları tanımadığının ilanıdır. Bu davranış biz dahil, tüm komşular ve bölge için örtülü tehdittir.'' açıklamasında bulundu.

Abdullah Gül'ün açıklaması şöyle:

“Rusya’nın diplomatik yolları terk ederek Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saldırısı, uluslararası hukuku ve anlaşmaları tanımadığının ilanıdır. Bu davranış biz dahil, tüm komşular ve bölge için örtülü tehdittir. Göç, hastalık ve büyük ekonomik sorunların üstüne savaşın getireceği yıkım, insanlık dramı ve düşmanlıkların körükleneceği yeni bir dönemi önlemek, Rusya’nın diploması kulvarına dönmesiyle mümkündür.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap