SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdullah Gül sessizliğini bozdu!

Abdullah Gül sessizliğini bozdu!

23 Kasım 2021 Salı - 16:57




11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, küçük bir yönetici grubunun çıkarlarını tüm toplumdan daha önemli hale getirdiğinden dolayı uluslararası güvenlik için her zaman bir tehdit oluşturduğunu söyledi.





11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 17 Kasım'da Kazakistan'da düzenlenen Astana Club Genel Oturumu'nda "Büyük Avrasya: Dünyanın Geleceğinin Yeni Vizyonu" konulu bir konuşma yaptı. Otoriter bir hükümetin, küçük bir yönetici grubunun çıkarlarını tüm toplumdan daha önemli hale getirdiğinden dolayı, uluslararası güvenlik için her zaman bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Abdullah Gül, otoriter hükümetlerin güçlerini yurt içinde pekiştirmek için saldırgan bir dış politika uyguladığını ifade ederek bu nedenle, devam eden bu eğilime karşı uyanık olunması gerektiğini ve güçlü devletler kurmak adına vatandaşların hükümetleri üzerindeki denetiminden asla vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı.

"OTORİTER HÜKÜMETLER SALDIRGAN DIŞ POLİTİKA YAPIYOR"

Öte yandan Abdullah Gül, "Mevcut küresel zorlukların ve uluslararası arenada artan rekabetin güçlü devletleri gerektirdiği aşikârdır. Fakat, otoriterliğin güçlü devletler yarattığı ve otoriter hükümetlerin demokratik olanlardan daha başarılı olduğu argümanına katılmıyorum." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap