SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Selvi'den Erdoğan'a: Koca yürekli adam

Abdulkadir Selvi'den Erdoğan'a: Koca yürekli adam

27 Ocak 2020 Pazartesi - 11:20




Elazığ’da yaşanan depremin ardından bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın tutumu için, “Koca yürekli adam” ifadesini kullandı





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Siyasi kulisleri yazıyorum. Ama söz konusu Elazığ ve Malatya’yı vuran deprem olunca, siyaset yazmaya elim gitmedi. Bugün için beni affedin çünkü dokunamadım bilgisayarın klavyesine” diye başladığı yazısında Marmara depremi ile ilgili olarak bir değerlendirme yaptı.

“Marmara depremi, büyüklüğü itibariyle deprem tarihine geçen en büyük felaketlerden biriydi” diyen Selvi, “Ancak Türkiye o zaman sadece deprem felaketi yaşanmamıştı, devlet enkazın altında kalmıştı” görüşünü savundu.

Hürriyet’te “Siyaset yazamadım” başlığıyla bir yazı kaleme alan Selvi, “Yalova milletvekili Yaşar Okuyan o sırada bakandı. Depremden sonra öğle saatlerine doğru Bakanlar Kurulu toplanmıştı. Yaşar Okuyan’ın Marmara bölgesinin yıkıldığını söylemesiyle felaketin boyutları ortaya çıkmıştı. O zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit, millete liderlik yapamamıştı. Cumhurbaşkanı olmanın Migros’ta alışveriş arabasını kendi kullanmak, Başbakan olmanın kırmızı ışıkta beklemek olmadığını o zaman öğrenmiştik” dedi.

“Elbette ki Elazığ depremi onunla kıyaslanmaz” ifadesini kullanan Selvi şöyle devam etti:

Elbette ki felaketler kıyaslanmaz. Ama yönetimler kıyaslanır. Artık bir felaket olduğunda ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın harekete geçeceğinden eminiz. Bakanların bölgeye gittiğini ve devletin çarklarının işlemeye başladığını görüyoruz.
Van depreminde gece yarısı bölgeye ilk giden kişinin Erdoğan olduğunu söyleyen Selvi, “Depremin ikinci günü de Elazığ ve Malatya’daydı. Bir felaket anında milletin Cumhurbaşkanı’nı başında ve hemen yanında görmesi o kadar önemli bir duygu ki... Millet cenazesine omuz verip gözyaşı döken Cumhurbaşkanını gönlünde ayrı bir yere oturtur” dedi.


“Koca yürekli adam”

Erdoğan’ı cenazeye omuz verirken izlediğini ifade eden Selvi Hürriyet’teki köşesinde “Koca yürekli bir adam, bir milletin yükünü omuzlarında taşır gibiydi. İşte bu yüzden seni seviyoruz koca yürekli adam” diye yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap