SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Selvi: PKK’da ‘Barre’ sendromu

Abdulkadir Selvi: PKK’da ‘Barre’ sendromu

05 Temmuz 2021 Pazartesi - 09:56




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, PKK’nın vücudu felç haline getiren bir rahatsızlığı yaşadığını söyledi. "PKK’nın lider kadrosu ölüm korkusunu enselerinde hissetmeye başladı" diyen Selvi, yurtiçindeki PKK’lı sayısının 200’e gerilediğini öne sürdü.





TSK'nın son dönemde yaptığı başarılı operasyonları sonrası ağır darbe yiyen PKK'nın yöneticilerini ölüm korkusu sardı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında “Sosyal medya gündemimizi esir almış durumda ama kafamızı kaldırıp bakabilirsek, PKK ile mücadele cephesinde farklı bir şeyler oluyor” dedi.

“Özellikle PKK’nın lider kadrosunda ‘Barre Sendromu’na benzer bir durum yaşandığı haberleri alınıyor” diyen Hürriyet yazarı şunları söyledi:

Barre Sendromu nedir? Tıpta, “Guillain-Barré Sendromu” olarak tanımlanıyor. Sinir sisteminden kaynaklı olarak vücutta felç hali meydana getiren nörolojik bir hastalık olarak ifade ediliyor. Tabii biz Şeyma Subaşı’nın Mısırlı sevgilisinden ayrılışı ile ilgilendiğimiz kadar PKK ile mücadelede ne oluyor diye bakmadığımız için bu anlatacaklarım size yabancı gelebilir.

PKK’nın lider kadrosunu hedef alan strateji değişikliğinden sonra kırmızı kategoride, gri kategoride yer alan PKK’nın lider kadrosundan isimler bir bir etkisiz hale getiriliyor. Kategoriler delik deşik oluyor. Ancak bu tesadüfi olmadı. PKK ile mücadelede temel bir strateji değişikliğine gidildi. O tarihten sonra örgütün üst düzey sorumluları, Irak’ta tespit edilirse Irak’ta, Suriye’de tespit edilirse Suriye’de, Türkiye’de tespit edilirse Türkiye’de etkisiz hale getiriliyor.


Haberlerde bir cümle ile duyuyorsunuz. PKK’nın Mahmur sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır, Sofi Nurettin, “Dersim” kod adlı Ulaş Doğan etkisiz hale getirildi deniliyor. PKK’nın sınırlarımız içindeki Kandilcikleri ise yerle bir edildi. Yurtiçindeki PKK’lı sayısı 200’e geriledi. PKK’nın lider kadrosu ölüm korkusunu enselerinde hissetmeye başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap