SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Selvi: İmamoğlu Mansur Yavaş taktiğini uyguladı

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu Mansur Yavaş taktiğini uyguladı

10 Eylül 2021 Cuma - 12:55




Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Hedefim İstanbul, ötesi yok" açıklamasını değerlendirdiği yazısında İmamoğlu'nun, "Mansur Yavaş taktiğiyle kendini ateş hattının dışına attı" yorumunda bulundu.





Ekrem İmamoğlu, çok merak edilen cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya, “Hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmak, daha ötesi yok...” yanıtını vermiş arkasından: “İstanbul’u alan Türkiye’yi de alır tezine damga basmış olacağım.” demişti. 

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Abdulkadir Selvi, bu açıklamayı köşesinde değerlendirerek "Bu sözleri cumhurbaşkanı adaylığı defterini kapattığı anlamına gelmiyor. Konuşmasının hiçbir yerinde 'Aday değilim' demiyor. Ama daha fazla yıpranmamak için İstanbul’a odaklandığı mesajını veriyor." diye yazdı. 

Selvi'nin yorumunda benzer bir  yazı da köşe komşusu Ahmet Hakan'dan gelmişti. 

İmamoğlu’nun bu sözleri cumhurbaşkanı adayı olmadığı yönünde yorumlandı. İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda geçmiş açıklamalarından bir tık ileri bir açıklama yaptı. Ama bu sözleri cumhurbaşkanı adaylığı defterini kapattığı anlamına gelmiyor. Konuşmasının hiçbir yerinde “Aday değilim” demiyor. Ama daha fazla yıpranmamak için İstanbul’a odaklandığı mesajını veriyor.

Ekrem İmamoğlu, usta bir manevra ile kendisini cumhurbaşkanlığı tartışmalarının dışına çekiyor. Cumhurbaşkanlığı savaşında zarar göreceğini fark ettiği anda kendini ateş hattının dışına atıyor. Bu taktiği Mansur Yavaş uygulamış, başarılı olmuştu. 15 gündür Mansur Yavaş ismini tartışan var mı? Ancak bazen iki adım ileri atlamak için bir adım geri atabilirsiniz. Böylece hem isminizin yıpratılmasının önüne geçmiş olursunuz hem de potansiyelinizi korursunuz.

NE DEMİŞTİ?


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’a özetle şunları söylemişti

GÖREVİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARSAM...

“Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Ben görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum. Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok. Ben bunu yaparsam zaten değişim olacaktır, değişime büyük bir katkı sunmuş olurum. Yani birilerinin dediği gibi ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az önce ifade ettiğim gibi İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olurum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap