SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Selvi: Çekilin Z kuşağı ile benim aramdan

Abdulkadir Selvi: Çekilin Z kuşağı ile benim aramdan

06 Temmuz 2020 Pazartesi - 13:00




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, YKS'den önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle buluştuğu Youtube yayınında yapılan "dislike" olayı için "Gençler, şimdiden uyarayım dislike atan dislike'lanır." sözlerinin espri olduğunu belirterek "Z kuşağı adına konuşma hakkını size kim veriyor? Çekilin Z kuşağı ile benim aramdan..." diyerek kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi.





Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde Z kuşağıyla ilgili kaleme aldığı yazısından sonra kendisine yapılan eleştiriler için "Geçen hafta Z kuşağıyla ilgili yazımda bununla ilgili bir espri yaptım. Z kuşağı beni anladı. Ama dinozorların bir kısmı Z kuşağını tehdit ettiğimi iddia etti. Ben niye tehdit edeyim? Bir defa 'dislike' tehdit değil 'beğenmeme' demek. O zaman bu mantığa göre Erdoğan’a, 'dislike' atanlar Cumhurbaşkanı’nı tehdit mi etti? Z kuşağı adına konuşma hakkını size kim veriyor? Çekilin Z kuşağı ile benim aramdan..." diye konuştu. 

"Bu ülkede Z kuşağı adına bir sorun yaşanıyor. Birileri kendilerini Z kuşağı adına ahkâm kesmeye yetkili görüyor. Z kuşağı da en çok buna gıcık oluyor. " diyen Selvi  Z kuşağı üzerinde doktora çalışması yapan akademisyen Recep Güven'in araştırmasından örnekler verdi. Kuşağın nasıl bir lider istediğine dair sorulan soruların yanıtlarını köşesinden paylaşan Sevi " Araştırmaya ciddi bir itirazım söz konusu. Özgürlüklerine bu denli düşkün olan kuşağın siyasi tercihlerinde özgürlükler hiçbir yerde çıkmıyor." yorumunda bulundu. 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Z KUŞAĞI NASIL BİR LİDER İSTİYOR?

Belki hepinizi şaşırtacak sonuç buradan çıkıyor. Lider profili olarak milliyetçilik, otoriterlik ve Atatürkçülük ön plana çıkıyor.

1- Araştırmaya göre Z kuşağının yüzde 35.7’si otoriter bir lider istiyor.

2- Milliyetçi lider isteyenlerin oranı ise yüzde 45.4’e ulaşıyor.

3- Atatürkçü lider tercihinde bulunanların oranı da yüzde 35.5’le yüksek tercihler arasında yer alıyor.

Bu veriyi besleyen bir gösterge ise toplumun yüzde 46.5’i milliyetçi, yüzde 46.1’i Atatürkçü olarak tanımlanması.

NEYE GÖRE OY VERİYORLAR?

Z kuşağının oy verme gerekçeleri de incelenmeye değer sonuçlar ortaya koyuyor. Ekonomi, yüzde 45.4’le ilk sırada geliyor. Onu yüzde 43.3’le partinin gelecek projeleri oluşturuyor. Araştırmaya ciddi bir itirazım söz konusu. Özgürlüklerine bu denli düşkün olan kuşağın siyasi tercihlerinde özgürlükler hiçbir yerde çıkmıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap