SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Karaduman: Uyuşturucu sevkiyatını kimler yapıyor?

Abdulkadir Karaduman: Uyuşturucu sevkiyatını kimler yapıyor?

19 Kasım 2021 Cuma - 10:12




Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya uyuşturucu operasyonlarını sordu.





Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, uyuşturucu sevkiyatlarını yöneten ve yakalanan kişilerin kim olduğunu sorarak, “Bakanlığınız döneminde uyuşturucu ve diğer meselelerde adı geçen, suçüstü yakalanan, hakkında dava açılan eski veya mevcut bürokrat var mıdır?” diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son dönemde uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili gündeme gelen iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili çarpıcı sorular sordu.

“UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ KİM YÖNETİYOR?”

Karaduman, İçişleri Bakanı Soylu’nun açıkladığı uyuşturucu operasyonlarını hatırlatarak, “Ülkemizde uyuşturucu ile mücadele kapsamında operasyonlar yapıldığı ve operasyonların sonucunda farklı kilolarda ve tonlarda yabancı maddeye el konulduğunu daha önce defalarca açıkladınız. Bu açıklamalar bizleri sevindirmektedir, çünkü ülkemizin yabancı maddeye kurban verecek bir genci daha yoktur. Ancak uyuşturucu trafiğini kim yönetiyor, bu uyuşturucular kimindir, aracılar kimlerdir, aralarında siyasiler veya siyasilere rüşvet verenler var mıdır? Bilmiyoruz ve tüm kamuoyu bunu merak etmektedir” ifadelerini kullandı.

“UYUŞTURUCU SAHİPLERİ BİLİNMEKTE Mİ?”


Karaduman, Soylu’nun yanıtlaması istemiyle 6 soru yönelterek, “Bakanlığınız döneminde uyuşturucu ile mücadele kapsamında kaç adet operasyon yapılmıştır? Bu operasyonların kaç tanesi karada, kaç tanesi limanda veya açık denizde olmuştur? Bu operasyonlarda toplam kaç kilo/ton yabancı madde yakalanmış, kaç kişi gözaltına alınmış ve gözaltına alınanlardan kaç tanesi tutuklanmış veya ceza almıştır? Son bir yılda özellikle Mersin Limanı’nda ve körfezlerde yapılan operasyonlarda yakalanan uyuşturucu maddelerinin sahipleri bilinmekte midir? Onlar da yakalanmış mıdır?” diye sordu.

“SUÇÜSTÜ YAKALANAN BÜROKRAT VAR MI?”

Latin Amerika ülkelerinden gelen uyuşturucu iddialarını da Soylu’ya yönelten Karaduman, şu soruları sordu: “Son beş yılda Latin Amerika ülkelerinden herhangi birisinin vatandaşı olup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen ve Türk pasaportu alan kişi sayısı kaçtır? Uyruk dağılımı nasıldır? Ülkemizde veya farklı ülkelerde herhangi bir suça karışmışlar mıdır? Yine aynı şekilde son beş yılda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Latin Amerika ülkelerinden herhangi birisinin vatandaşlığına geçen kişi sayısı kaçtır? Uyruk dağılımı nasıldır? Bu insanların iş alanlarını nedir? Ülkemizde veya farklı ülkelerde herhangi bir suça karışmışlar mıdır? Halk arasında ‘Uyuşturucu ticareti yapabilmek için bürokrasiden adam bulmak gerekir’ düşüncesi yaygındır. Bu minvalde Bakanlığınız döneminde uyuşturucu vd. meselelerde adı geçen, suçüstü yakalanan, hakkında dava açılan eski veya mevcut bürokrat var mıdır? Varsa sayısı katır, isimleri, görevleri ve söz konusu iddialar nelerdir?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap