SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Karaduman: ''IMF’nin yerini Çin mi aldı?''

Abdulkadir Karaduman: ''IMF’nin yerini Çin mi aldı?''

01 Haziran 2021 Salı - 09:34




Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çin ile Türkiye arasında yapılan bazı anlaşmaların ardından ortaya çıkan soru işaretlerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.





TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çin’in yürüttüğü ekonomik politikalarla ülkelerin elini kolunu bağladığının altını çizerek, “Doğu Türkistan’a yönelik uygulanan zulümlere sessiz kalışınızın sebebi Çin ile yapılan anlaşmalar mıdır? Türkiye için IMF’nin yerini Çin mi almaktadır?” diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Çin ile Türkiye arasında artan bazı ilişkilerin ardından ortaya çıkan soru işaretlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, Çin’in “Bir Kuşak, Bir Yol” adlı yeni İpek Yolu politikasıyla kredi, swap, yatırım gibi araçlarla ülkelerin elini kolunu bağladığına dikkat çekti. Karaduman, Çin’in yaptığı antlaşmalarla birçok ülkede iç siyasete ve ekonomiye müdahil olduğunun altını çizerek, “Örneğin borçların vadesinden önce tahsil edilmesi, tünel, liman, maden ocaklarına el koyma durumları şeklinde düzenlendiği ifade edilmektedir. Birçok uluslararası finans kuruluşunun devletlere kredi verirken anlaşmaya benzer politika kısıtlayıcı maddeler koydurduğu bilinmektedir. Kamuoyunda ‘Türkiye için IMF’nin yerini Çin mi almaktadır?’ soruları sorulmaya başlanmıştır. Bununla birlikte Doğu Türkistan’da Çin’in soykırım uyguladığı da su götürmez bir gerçektir” ifadeleri yer aldı.

“ÇİN İLE YAPILMIŞ GİZLİ ANLAŞMA VAR MIDIR?”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a Çin’in uygulamak istediği politikayla ilgili kritik sorular yönelten Karaduman, “Doğu Türkistan’a yönelik uygulanan zulümlere sessiz kalışınızın sebebi Çin ile yapılan anlaşmalar mıdır? Çin ile yapılmış gizli bir antlaşma var mıdır? Varsa niçin gizlidir? Antlaşmanın konusu nedir? Antlaşmanın gizliliğinin ihlali neticesinde yapılacak olan yaptırımlar nelerdir? Yapılan antlaşmaların iç siyasete müdahil olacak şekilde düzenlendiği ifade edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?” diye sordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap