SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulhamit Gül: Hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün

Abdulhamit Gül: Hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün

08 Kasım 2021 Pazartesi - 14:55




Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'daki bir sempozyumda, “'Biz yapalım hukuk arkadan gelsin' değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti.” dedi.





Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara’da bir otelde düzenlenen ve iki gün sürecek “Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu” açılış töreninde konuştu. Adalet Bakanı Gül, “Bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. 'Biz yapalım hukuk arkadan gelsin' değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti.” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir otelde düzenlenen Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu'nda, masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı kapsamında ele alınacak temel konunun “insan onuru” olduğunu söyledi.

DEVLETİN TEMELİNDE ADALET, ADALETİN TEMELİNDE İNSAN VARDIR

Bakan Gül, şöyle konuştu:

“Bu sempozyumda muradımız, insanı insan yapan onuru ve itibar hakkını güçlendirme irademizi en üst seviyede ortaya koymaktır. Nitekim bizim siyaset ve hukuk anlayışımızın temelinde şu anlayış yatmaktadır; devletin temelinde adalet, adaletin temelinde ise insan vardır. İnsan için yaşamak hakkını anlamlı kılan insan onuruna saygının mütemadiyen korunmasıdır. Doğuştan gelen hak ve özgürlüklerin tanınmasıdır. İnsanın istediği gibi inanması, inandığı gibi yaşayabilmesidir. Hukukun işlevi, bütün bu hakları koruması, en asli görevidir. Bizim için de siyaseti anlamlı kılan, insanı hak ve özgürlükleriyle yaşatmaktır.


HUKUKU KİRLİ AJANDASINA ALET EDEN FETÖ'YÜ UNUTMAYACAĞIZ

Örneğin, hukukun milli iradeye zulüm aracı olarak yaşandığı 27 Mayıs'ı asla unutmayayız. Yine, gencecik fidanlarımızın 'bir sağdan bir soldan' diyerek darağacına götürüldüğü 12 Eylül'ü asla unutmayacağız. Yine insanımızı inançlarından, kültüründen, düşüncesinden, kılık kıyafetinden dolayı bölen, ayrıştıran, en temel haklarını rehin alan 28 Şubat'ı asla unutmayacağız. Ve hukuku kirli ajandasına alet ederek, iftira ve şantajlarla, kumpaslarla, tapelerle, itibar suikastlarıyla insanımızın onurunu lekeleyen hain terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz ihanetini asla unutmayacağız. Elbette geçmişi unutmamak, o acı deneyimlerin tekerrür etmemesi için gereklidir, ama yeterli değildir.

HUKUK ÖNDEN YÜRÜSÜN ANLAYIŞIDIR HUKUK DEVLETİ

Bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. 'Biz yapalım hukuk arkadan gelsin' değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti. Bu inanç ve kararlılıkla, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, hukuk devletinden ve hukuka bağlılıktan bir milim sapmadan, ödün vermeden hedeflerimize yürüme kararlılığındayız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap