SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD'nin gönderdiği silahların fotoğrafı...

ABD'nin gönderdiği silahların fotoğrafı...

08 Kasım 2016 Salı - 09:00




PYD ile Rakka operasyonunu başlattığını duyuran ABD'nin örgüte helikopterlerle verdiği silah desteğinin görüntüsü ortaya çıktı.





Haseke'ye bağlı Ayn İsa Kasabası'ndan Rakka'ya operasyon başlattığını duyuran PYD'ye ABD uçak ve helikopterlerinin silah sevkiyatı başladı. Saldırı ilanı ile birlikte Haseke Tel Brak bölgesine havadan atılan silahlar 2015 Ayn-el Arap 'Kobani' benzeri görüntüleri hatırlattı.

AMERİKAN TİYATROSU

2015 Ayn-el Arap (Kobani) tiyatrosu Rakka operasyonu bahanesi ile tekrar ediyor. ABD uçakları PYD bölgelerine silah sevkiyatına başladı. Haseke kırsalında birçok PYD mevzine ABD tarafından havadan silah sevkiyatı yapılıyor. 12-14.5 milimetrelik uçaksavarlar, el bombaları ve çok sayıda mermi PYD terör örgütüne teslim edildi.

YENİ ÜS İNŞA EDİLDİ

Bir yandan PYD'ye havadan silah ikmali devam ederken ABD-PYD ittifakı, Haseke Abdüaziz dağ bölgesinde gizli bir alan üs inşa ediyor. Amerikalı uzman eğitmenler eşliğinde 60-70'ler kişilik PYD'li gruplar inşa edilen üsse silah eğitimi görüyor.


MÜNBİÇ ÜZERİNDEN BAB'A GÖTÜRÜLECEK

Halen TSK-ÖSO güçleri ile paralel hatta ilerleyen ve El Bab'a 8 kilometre kadar ilerleyen terör örgütü PYD'nin bu süreçte Amerika'nın desteğiyle stratejik kasabaya girme planları yaptığı ortaya çıktı. Haseke'de terör örgütüne teslim edilen silahlar Münbiç üzerinden sıcak hatta ulaştırılacak.

RAKKA OPERASYONU ŞOVDAN İBARET

Rakka askeri meclisi eski başkanı Albay Imededdin Said, PYD-ABD ittifakının Rakka'ya yönelik harekât ilanını Yeni Şafak'a değerlendirdi. Rakka'ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan Ayn İsa kasabasında ilan edilen operasyonun yalnızca şov ve gündem saptırma amaçlı olduğunu söyleyen Imededdin Said, “Esas hazırlık El Bab için. Rakka halkı katili ile işbirliği yapmayacak, şehirlerini ve köylerini PYD'ye teslim etmeyecektir” şeklinde konuştu.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap