SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD'nin 'ambargo' kararına AK Parti'den sert tepki

ABD'nin 'ambargo' kararına AK Parti'den sert tepki

02 Eylül 2020 Çarşamba - 12:48




AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir.'' açıklamasında bulundu.





ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu 33 yıl sonra kaldırma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı ve KKTC yönetimi, Doğu Akdeniz’de gerginliğin azaltılması amacıyla çaba harcanan bir dönemde gelen karara tepki gösterdi.
Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

''TÜMÜYLE YANLIŞ BİR KARAR''

Twitter'dan açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:
''ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir.
Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türklerinin haklarını gaspedemez.''

KARARA ANKARA'DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, kararın, Ada’daki iki halk arasındaki eşitliği ve dengeyi yok saydığı ifade edildi. Bölge barışı ve istikrar ortamını zehirlediği ve müttefiklik ruhuyla da bağdaşmadığının altı çizildi.
Dışişleri, ABD geri adım atmazsa Türkiye'nin, garantör ülke olarak Kıbrıs Türk halkının güvenliğini garanti altına alacak gerekli adımları atacağını da vurguladı.

KKTC BAŞBAKANI TATAR: ABD'Yİ KINIYORUZ

Ambargoyu kaldırma kararına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de tepki geldi.
Başbakan Ersin Tatar, "ABD'yi kınıyor, derhal bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum" dedi.
Paylaş

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap