SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD'li askerler Müşterek Harekat Merkezi için Şanlıurfa'da

ABD'li askerler Müşterek Harekat Merkezi için Şanlıurfa'da

12 Ağustos 2019 Pazartesi - 15:51




Şanlıurfa'da ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası kurulan 'Müşterek Harekat Merkezi'nde görevlendirilecek 90 kişilik Amerikalı askeri birlik kente ulaştı.





ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihlerini arasında düzenlenen toplantılarda Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varıldı. Mutabakat çerçevesinde Şanlıurfa'da Müşterek Harekat Merkezi kuruldu.

 90 KİŞİLİK AMERİKALI BİRLİK ŞANLIURFA'DA

Merkezde görev yapacak 90 kişilik ilk Amerikalı askeri birlik ise bugün kente geldi. Şanlıurfa GAP Havaalanı'na inen askerler daha sonra otobüslerle hareket ederek merkeze ulaştı.

GÜVENLİ BÖLGE PLANI

Suriye'nin kuzeyinde kurulması beklenen güvenli bölge planı, uzun bir süredir ABD ile Türkiye arasındaki ihtilaf konularından birini oluşturuyordu. Hafta başında Ankara'da iki taraftan askeri yetkililer bir araya gelerek müzakerelere başlamış, sonra da konuya ilişkin uzlaşma sağlandığı haberi gelmişti.


Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek tedbirlerin bir an önce uygulanması yönünde mutabakata varıldığı, bu çerçevede güvenli bölgenin koordinasyonu ve yönetimi için Türkiye'de müşterek harekat merkezinin kurulacağı belirtilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap