SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD'den Türkiye'ye 'tahıl koridoru' teşekkürü

ABD'den Türkiye'ye 'tahıl koridoru' teşekkürü

03 Ağustos 2022 Çarşamba - 19:10




ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, tahıl gemisi Razoni'nin anlaşma dahilinde ilerleyişini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, çabaları için Türkiye'ye teşekkür etti.





ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Blinken, “ Ukrayna’dan kalkan ve Karadeniz’i güvenli bir şekilde geçen ilk tahıl gemisini memnuniyetle karşılıyoruz. Birleşmiş Milletler’in ve Türkiye’nin krizinin çözümü kapsamında tahılı ihtiyaç olan bölgelere ulaştırma çabalarını takdir ediyoruz” paylaşımını yaptı.

KONSOLOSLUKTAN DA AÇIKLAMA GELDİ

ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na ait sosyal medya hesabından Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan hareket eden 27 bin ton mısır yüklü Razoni adlı geminin geçişi hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yük gemisi RAZONİ'nin İstanbul'a gelişini, küresel gıda güvenliği krizinin etkilerini azaltma yolunda hayati bir adım olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan küresel pazarlara güvenle girmesine yönelik diplomatik girişimlerinden dolayı Türkiye'yi kutlarız” ifadeleri yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap