SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD ve Kuzey Kore basını birbirine girdi!

ABD ve Kuzey Kore basını birbirine girdi!

01 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:44




Beyaz Saray’ın yeni basın sözcüsü Kuzey Koreli korumalarla gazeteciler arasındaki itiş kakışta yaralandı





Beyaz Saray’ın yeni basın sözcüsü Stephanie Grisham, ABD Başkanı Donald Trump'la Kuzey Kore lideri Kim Jong-un “askerden arındırılmış bölge”deki buluşmasında, Kuzey Koreli korumalarla gazeteciler arasında yaşanan arbedede arada kaldı.

Kuzey Koreli görevlilerin gazetecileri itip kaktığı ve engellemeye çalıştığı kaos ortamında Grisham yaralandı.

Donald Trump, Kuzey Kore’ye ayak basan görevdeki ilk ABD Başkanı oldu. Tarafsız bölgede Kuzey Kore lideri Kim’le buluşarak sınırdan Kuzey Kore topraklarına adım adan Trump burada Kim’le tokalaştı. 

Basının görüntü almasına izin verilen tokalaşma sırasında gazetecilerle Kuzey Koreli korumalar arasında tartışma yaşandı.  

Tartışma, iki liderin sınırda tokalaşmalarının ardından Panmunjom köyünün güney yanındaki Freedom House’daki (Özgürlük Evi) görüşme odasına gazetecilerin girmeye çalıştığı sırada iyice şiddetlendi.


Kuzey Koreli korumalar Trump’ı takip eden medya ekibini itip kakarak odaya girmelerini engellemeye çalıştı. Amerikan Başkanı’nı korumakla görevli Gizli Servis yetkilileri müdahalede bulundu. 

CNN’e göre, olay yerindeki bir kaynak, basın sözcüsü Grisham’ın Kuzey Korelilerle “tüm gücüyle kavgaya tutuştuğunu” söyledi. 

Grisham’ın ilerleyen dakikalarda iki liderin görüştüğü binadan gazetecileri dışarı yönlendirdiği görüldü. 

First Lady Melania Trump’ın sözcüsü olan Grisham, 2015’ten bu yana ABD Başkanı’nın seçim kampanyası ekibinde bulunuyor.

Kuzey Kore lideriyle geçen yaz Singapur’da tarihi görüşmede bir araya gelen Trump, Kim’e doğru yürüyerek, tokalaştı ve kendisini selamladı. Trump ardından Kuzey Kore sınırını belirleyen çizgiye döndü. 


Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) Kore Yarımadasını kabaca ikiye bölen sınır olarak biliniyor. 

İki lider daha sonra Güney tarafından dönerken, ABD Başkanı Trump, Kim’i Beyaz Saray’a davet etti. Liderler daha sonra ikili görüşme gerçekleştirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap