SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD tarafını belli etti! Türkiye'nin Kıbrıs önerisine cevap geldi!

ABD tarafını belli etti! Türkiye'nin Kıbrıs önerisine cevap geldi!

22 Temmuz 2021 Perşembe - 10:31




Türkiye'nin Kıbrıs'ta iki devletli çözüm önerisine ABD'den yanıt geldi. ABD Türkiye'nin teklifini reddederek tarafını belli etti.





Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindeki heyetin Kıbrıs ziyareti ABD ve Avrupa başta olmak üzere batı dünyasını rahatsız etti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'na ilişkin davetiyle Kıbrıs'a giden Erdoğan, 20 Temmuz tarihinde parlamentoda konuşmuştu. Burada Kıbrıs'taki tek çözümün iki devletli çözüm olduğunu vurgulayan Erdoğan'a ABD'den yanıt geldi.

Washington yönetimi Kıbrıs'ta Maraş'ın statüsünü değiştirmeye yönelik açıklamalarla ilgili kınama mesajı yayımlamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Maraş'ın belli kısımlarının kontrolünü Kıbrıslı Türk'e devretme çabaları kışkırtıcı ve kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'den gelen son dakika haberlerine göre Beyaz Saray yönetimi Türkiye'nin Kıbrıs için sunduğu iki devletli çözüm önerisini reddetti.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde "ABD'nin Türkiye Politikası" başlıklı bir oturumda konuşan ABD'nin Siyasi İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Türkiye'nin Kıbrıs ile ilgili son dönemde gündeme getirdiği iki bağımsız devletli çözümü kabul etmediklerini söyledi. Nuland, Başkan Joe Biden'ın Rusya'dan S-400 füze savunma sisteminin satın alınmasıyla ilgili getirilen yaptırımları sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.


Nuland "Kıbrıs'a yalnızca iki toplum ve iki bölgeye dayalı, Kıbrıslıların önderlik ettiği bir sürecin barış ve istikrar getireceğini düşünüyoruz" dedi.

Nuland, aynı konuşmasında Başkan Biden'ın Türkiye'ye Amerika'nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası (CAATSA) kapsamında uygulanan yaptırımları sürdürmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap