SON DAKİKA
SON DAKİKA


ABD seçiminde trafoya kedi mi girdi acaba?
5.11.2020
Amerika’da 60 milyonun üzerinde kişi sandığa gidip başkanını seçti. Dün mevcut lider Trump çıktı, kazanırken işlerin tersine döndüğünü mahkemeye gideceklerini söyledi. Kendilerini her konunun lideri gören ABD’de seçimlere hile karışmış.
Trump’ın bu sözleri aklıma birden FETÖ’yü getirdi. Çünkü onların olduğu yerde hile, hurda, kumpas, tezgah ne ararsan olur. Bu hain örgütün lideri nerede ABD’de. Onun yandaşları nerede barınıyor ABD’de. Bu seçime hile katarlar mı, katarlar. ABD’nin seçiminde hile varsa ben FETÖ yapmış derim. 

Bu işin şakası olsun, ABD seçimini ister Trump, ister Biden kazansın, dünyayı yöneten bir güç var o da ekonominin patronu olan ve tarihin en nefret edilen aileleri olan Rockefeller ve Rothschild ailelerini unutmayın. 18. yüzyıldan itibaren dünyanın kanını emen bu ailelerin ABD seçiminde etkin rol oynadığını söylemek isterim.
Ekonomik olarak insanlık dışı adımlara bile imza atan bu ailelerin ABD seçimine müdahil olmadığını kim söyleyebilir. Dünyada çeşitli ülkelerin de dengelerinin değişmesi için her türlü oyunu yapan bu ailelerin yeni dünya düzeni oluşması adına önce tarihinde kara leke olarak yer aldığı ABD’den başladığı varsayımını unutmamak gerekir. Bu arada oylar çalındı, veri akışı durdu iddiaları sonrası acaba ABD’de de trafoya kedi girmiş, ya da fıskiye de kırılmış olabilir mi?

DEPREM KOMİSYONU  KURULMUŞ

İzmir depremi hafızaları biraz yoklamayı da gerekli kıldı. Her depremde yaşananlar sonrası yüreklerimiz yandı, acımız büyük, depremin kahramanları gibi sayısız söylemde bulunuruz. Depreme kader bile denildi ülkemizde. Halbuki depremin adı kader değil, çürük binalar olduğunu ve bunları yapanların çimentodan, demirden kısaca malzemeden çalarak vatandaşı ölümle burun buruna yaşatanlar olduğunu unutturdular.
İzmir depremine gelinceye kadar, geride kalan zamana bakınca Malatya, Van, Bingöl, Düzce, Gölcük, Adana, Erzincan, Erzurum, Çaldıran, Lice, Bingöl, Gediz, Varto gibi onlarca deprem yaşadık, binlerce vatandaşımızı kaybettik.
Sonra ne oldu, üç gün beş gün konuşuldu, uzmanlar ahkam kesti, konuşulanlar havada kaldı kökten çözüm getiren olmadı, oy devşirme adına o kadar yanlışın altına imza atıldı ki. Deprem kuşağında olan ülkemiz için imar adına o kadar yanlış yapıldı ki say say bitmez, o kadar çürük bina yapıldı ki onları onaylayanları hatırlayan bile yok.
Günümüze gelince İzmir depremi ülke olarak bizi bir kez daha bu acı ile yüzleştirdi. Hep birlikte yine çürük binaları ve onlara onay verenleri konuşmaya başlamıştık ki, meclisteki partiler deprem adına bir araya gelip Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verdi.,

Bu mesleğin içerisinde yıllardır görev yapan biri olarak bu tür komisyonları çok duyduk, sonuç alınmadıktan sonra ne kadar komisyon kurarsan kur. Umarım bu komisyonda depremi bilenler yer alır. Meclis’in raflarını araştırmak için de aslında bir komisyon kurulmalı. Geride bıraktığımız zaman diliminde deprem ile ilgili sayısız dosyayı bulmak mümkün olur.
Hayata geçmeyen komisyon raporlarının hükmü yok beyler. Yine de iyi niyetli olarak umarım bu komisyon deprem kuşağında bulunan ülkemizde nerelerin yerleşim alanı olarak kullanılacağını ve nasıl bina yapılacağını da belirler ve icrada bunu hayata geçirir. Tabii ki bu kararlara uymayanlara da ağır yaptırım getirilmesini de unutmazlar umarım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap