SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD savaş gemisi Karadeniz'e açıldı

ABD savaş gemisi Karadeniz'e açıldı

04 Kasım 2021 Perşembe - 12:01




Sarayburnu Limanı'na demirleyen ABD savaş gemisi 3 günlük İstanbul ziyaretinin ardından İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açıldı. Gemisinin geçişine sahil güvenlik botu da eşlik etti.





ABD Donanmasının 6. Filosuna ait LCC 20 Borda numaralı 'USS Mount Whitney' isimli komuta kontrol gemisi 3 gün önce İstanbul'a geldi. Sarayburnu Limanı'na demirleyen gemi bu sabah saatlerinde limandan ayrıldı. İstanbul Boğazı'na giriş yapan gemi, yarım saatte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altına ulaştı. Savaş gemisinin güvertesinde çok sayıda askerin olduğu görüldü. 189 metre uzunluğundaki savaş gemisinin boğaz geçişine Sahil güvenlik botu da eşlik etti. Yaklaşık 1,5 saatte boğaz geçişini tamamlayan gemi Karadeniz'e açıldı.

ABD Donanması 6. Filoya ait 2 savaş gemisi geçtiğimiz günlerde Türk boğazlarını kullanarak Karadeniz'e geçmişti. 'USS Mount Whitney' gemisinin Karadeniz'e geçişi ile ABD, Karadeniz'deki savaş gemisi sayısını 3'e çıkartmış oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap