SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD basını kritik anlaşmayı değerlendirdi: Baykar buzkıran gibi ilerliyor

ABD basını kritik anlaşmayı değerlendirdi: Baykar buzkıran gibi ilerliyor

11 Ağustos 2023 Cuma - 13:22




Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ABD merkezli Breaking Defense dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Breaking Defense ayrıca Türkiye'nin Suudi Arabistan ile imzaladığı kritik anlaşmayı değerlendirdi.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin hemen başında Moskova, klasik cephe savaşı taktiğini kullanarak yüzlerce tankı sahaya sürdü. Ukrayna böylesine sayısız tank ordusuna karşı koyamayacağını bildiği için belki de cephe savaşında ilk kez görülen bir taktik denedi. Türkiye'den işgal öncesinde alınan Bayraktar TB2'ler hem Rus tanklarına hem de piyadesine dehşeti yaşattı. Kısa süre içerisinde Ukrayna'daki direnişin simgesi haline gelen TB2'lerle ilgili şarkı bile yazıldı.

Dünya basının övgüyle bahsettiği TB2'ler daha sonra için birçok ülke sıraya girdi. Avrupa'dan Orta Doğu'ya, Afrika'dan Asya'ya yüzlerce TB2 satıldı. Bunların en önemlisi ise Suudi Arabistan ile imzalanan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihracat anlaşmasıydı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap