SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD askerlerine kimyasal saldırı!

ABD askerlerine kimyasal saldırı!

20 Nisan 2017 Perşembe - 09:13




Beş ABD ve Avustralyalı askeri danışmanın bulunduğu Iraklı bir askeri birlik, Musul'da DEAŞ'ın hardal gazı saldırısına hedef oldu.





Amerikan CBS News'dan David Martin'in haberine göre, yaralananlar arasında danışmanlar bulunmuyor.

Irak ordusundan Tuğgeneral Yahya Resul Zubaidi, pazar günü gerçekleşen olayda 6 askerin nefes alma zorluğu şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını bildirmişti.

İKİNCİ KİMYASAL SALDIRI

Olay, Irak ordusunun son günlerde maruz kaldığı ikinci kimyasal saldırı. Olaydan bir gün önce Irak ordusu, DEAŞ'ın Musul'un el Abar bölgesinde kimyasal silah kullandığını açıklamıştı. Adını açıklamayan bir yetkili, DEAŞ'ın o saldırıda klor gazı kullandığını ifade etmişti.

Iraklı askeri yetkililer, kimyasal saldırılara önlem olarak askeri personele gaz maskeleri ve özel ekipmanların dağıtıldığını kaydetti.


ABD'nin desteklediği Irak ordusu, Musul'un batısında terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelesini sürdürüyor. Kentin batısının yarısının kontrolü yetkililerde. Musul'un doğusu, DEAŞ'tan Ocak ayında temizlenmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap