SON DAKİKA



Haber > Gündem > AB süreci durmayacak

AB süreci durmayacak

04 Temmuz 2015 Cumartesi - 14:25




Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Türkiye’de hangi hükümet olursa olsun, o hükümette AB Bakanı kim olursa olsun, Türkiye’nin





İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) düzenlediği iftar programına Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın yanı sıra İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yetkilileri ve birçok başkonsolos katıldı.Seçim sonrası milletin tek bir partiye iktidar olma görevini vermediğini belirten Bakan Bozkır,” Seçim sonuçlarından bir hükümet çıkarma çalışmaları bir müddet sonra başlayacaktır. Meclis başkanlığı seçiminde gösterilen gerçekten çok önemli demokratik temayül ve bunun sonucunda gerçekten hiç kimsenin kritik edemediği bir sonuçla çıkılması bizleri koalisyon çalışmalarında da umutlu kılıyor. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda da seçim sonrası bir koalisyon hükümetine de kavuşacaktır. Bu olmadığı takdirde de anayasanın öngördüğü şekilde seçimlerin tekrarlanması yoluyla Türkiye hükümütesiz bırakılmayacak bir ortama ulaşacaktır.” dedi.

Bakan Bozkır,” Yeni bir hükümet kurulacağı için bu benim de en son konuşmam olabilir veya kurulacak yeni bir hükümette yeni konuşmamdan önceki son konuşmam olabilir. Siyasetin güzellikleri burada. Ama burada bulunan herkesin paylaşacağı husus, Türkiye’de hangi hükümet olursa olsun, o hükümette AB Bakanı hangi kişi olursa olsun, Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci, Türkiye’nin stratejik hedefi olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap