SON DAKİKA



Haber > Gündem > AB, Erdoğan’ı çok kıskandı: Putin ile yakınlaşması hoş değil

AB, Erdoğan’ı çok kıskandı: Putin ile yakınlaşması hoş değil

16 Ağustos 2022 Salı - 16:51




İngiliz Financial Times'a konuşan Batılı yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki yakınlığın ve iki ülke arasındaki ticaretin artmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.





Son ayalarda Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşma Batılı ülkeleri çok kıskandırdı.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’tan beri devam eden savaşta tarafsız kalarak, arabuluculuk çabalarını sürdüren Türkiye’nin duruşunu Batı medyası yakından takip ediyor.

Türkiye’nin öncülüğünde tahıl koridoru anlaşmasının hayata geçirilmesi sonrası, Batı basınından yeni bir analiz geldi.

Ankara ile Moskova’nın son dönemde yakınlaşması ile ilgili dikkat çekici bir haber İngiliz Financial Times gazetesinde yayınlandı.

Gazete, son 3 ayda Türkiye’nin Rusya’ya ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 arttığına dikkat çekerken, Rusya’dan kaçan yabancı markalardan oluşan boşluğu da Türk şirketlerin doldurduğunu yazdı.


Financial Times’ta yayınlanan haberde Batılı yetkililerin açıklamaları ve yorumlarına da yer verildi.

“BU RAHATSIZ EDİCİ BİR DURUM”

Haberde AB ülkelerinin Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin gelişmesinden rahatsızlık duyduğu kaydedilirken, gazeteye konuşan iki AB yetkilisi, “AB üyesi ülkeler giderek Türkiye’nin bu durumundan rahatsız oluyor. Bazı ülkeler Ankara’dan Kremlin ile ilişkilerinin gidişatı ile ilgili bilgi talep istedi bile” yorumunu yaptı.

Gazeteye konuşan bir yetkili, “Bu durum bizim radarımızda. Bu hoş değil ve AB nezdinde iyi karşılanmadı. Bu rahatsız edici bir durum” dedi.

AB’nin üst düzey yetkililerinden Peter Stano, “Avrupa topluluğu Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırılarına yanıt olarak ticaretini artırırken, Moskova ile ticaretin ve etkileşimin artması gerçekten uygun değil” ifadesini kullandı.


Makalede, Türkiye’nin “etkili” bir NATO üyesi olması ve 4 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmasının Ankara karşıtı bir hareket yapılmasını engellediği belirtildi.

Haberde ayrıca, “Batılı yetkililer Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya lideri Vladimir Putin ile müzakere etme yeteneğinin bir değer olduğunun farkında. Yakın zamanda Ukrayna’daki tahıl krizinin çözülmesindeki arabuluculuk çabaları bunun bir örneği” denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap