SON DAKİKA



Haber > Gündem > 95 yıllık hayal gerçekleşmedi

95 yıllık hayal gerçekleşmedi

Karadeniz Özel

29 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:45




Trabzon’un 95 yıldır konuştuğu demiryolunda 1944 yılında çıkan gazetelerde aynı müjdeler veriliyordu. Eski belediye başkanı Melek, “Siyasi partiler değişti ama malzeme değişmedi” dedi





// Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Trabzon’un 95 yıllık hayali olan demiryolunun artık seçim malzemesi olmaktan çıkarılıp hayata geçmesinin zorunlu olduğu dile getiriliyor. Her dönem Trabzon için 1 numaralı seçim malzemesi olan demiryolu için 1944 yılı çok partili döneme geçiş zamanında çıkan Halk Gazetesi’nde de Trabzon – Erzurum hattında demiryolu kurulacağı yazıyor. 1980-84 yılları arasında Trabzon belediye başkanlığı görevini yürüten Hasan Melek, “Atatürk, 1924 yılında kabine toplantısında Bayındırlık Bakanı’na ‘Trabzon demiryolunun ön çalışmalarına başlayın’ talimatını verdi. Tabii o günkü şartlarda yeni kurulmuş bir Türkiye için mecburi bir ertelemeye gidildi” dedi.

ARTIK HAYATA GEÇMELİ

1944’te çok partili döneme geçildiğinde gazetelerde Trabzon için demiryolunun seçim malzemesi olarak kullanılmaya başlandığını dile getiren Melek, “Hatta o dönem tren istasyonunun Değirmendere olacağı beyanatları veriliyordu. Siyasi partiler değişti ama malzeme değişmedi. Demiryolu tüm seçimlerde partilerin seçim malzemesi olmaktan öteye geçemedi. Kara tren hızlı trene evrildi ama Trabzon’a yine gelmedi. Seçim döneminde söylenen vaatler seçimden sonra rafa kalktı. Trabzon’un eski güzel günlerine kavuşmasını istiyorsak, göçü önlemek istiyorsak demiryolu şarttır. İpekyolu’nun liman kenti olan Trabzon, demiryolu ile büyüyecektir. Aksi takdirde bu Rusya ve Gürcistan’a kayacak. Bunu seçim malzemesi olarak kullanılmaktan artık çıkarıp hayata geçirmeleri gerekir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap