SON DAKİKA



Haber > Gündem > 9 şirkete daha kayyum! 81 oldu

9 şirkete daha kayyum! 81 oldu

18 Haziran 2016 Cumartesi - 15:35




Kaynak Holding'e yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, 9 şirkete daha kayyum atandı. Böylece holdingin kayyum atanan şirket sayısı 81 oldu.





Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik devam eden soruşturma kapsamında, örgüt ile organik bağı tespit edilen 9 şirkete daha kayyum atandı.

Bu doğrultuda, Bakırköy'deki Zambak Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Gaziosmanpaşa'daki Fetih Öğretim İşletmeleri AŞ, Büyükçekmece'deki İttifak Eğitim Hizmetleri AŞ, Maltepe'deki Hamle Oto Kiralama Danışmanlık ve Güvenlik Ticaret AŞ, Kağıthane'deki Sarıyer Işık Eğitim Hizmetleri Ticaret AŞ, Ümraniye'deki Sözün Özü Basın Yayın Yazılım Reklam Eğitim Danışmanlık Hizmetleri AŞ ile Bahçelievler'deki şirketler Vifak Eğitim İşletmeleri AŞ, Söğüt Öğretim İşletmeleri AŞ, Okulun Eğitim İşletmeleri AŞ'ye kayyum atandı.

GÖREV YAPACAK KAYYUMLAR

Kayyumlar iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 9 şirkette de görev yapacak.

Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı 81'e yükseldi.


Öte yandan kayyumlara şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesi kararlaştırıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap