SON DAKİKA



Haber > Gündem > 9 kişi Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı

9 kişi Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı

17 Ekim 2023 Salı - 10:53




Edirne'den Yunanistan'a kaçmak isteyen 9 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı. Yakalanan 6 kişinin FETÖ şüphelisi olduğu belirlendi.





İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yunanistan'a kaçmak isteyen 9 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sının 'FETÖ'ye üye olma', 2'sinin 'kasten öldürme’ suçundan arandığı, 1'inin ise kaçak göçmen olduğu belirlendi. 8 şüpheli adliyeye sevk edilirken, kaçak göçmen ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. 
 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDA 26 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yapılan soruşturma kapsamında, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen göçmen kaçakçılığı suçuna ilişkin 11 ara yakalama gerçekleştirildi. Bu operasyonda toplam 19 şüpheli ve 425 düzensiz göçmen hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Yakalanan 19 şüpheliden 12'si tutuklanırken, 7 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Suçta kullanılan 9 adet araç, 45 adet uyku tulumu, 2 adet tel kesme aparatı, merdiven, bot, yelkenli tekne ele geçirildi.

13 EKİM'DE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ


"Suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından ve "Göçmen kaçakçılığı" suçlarından delillerin toplanması sonucunda 21 şüpheli daha tespit edildi. Bu şüphelilerin yakalanması amacıyla 13 Ekim 2023 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda ise 14 şüpheli tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap