SON DAKİKA



Haber > Gündem > 86 bin memur işten çıkarılabilir

86 bin memur işten çıkarılabilir

04 Ağustos 2016 Perşembe - 16:10




Savcılık tarafından yürütülen sınav soruşturmasında, tespit edilecek FETÖ şüphelileri kurumlarına isim isim bildirilecek.





Soruşturmada, yanlış şıkta ve aynı sorularda aynı hataları yapan adaylar şüpheli olacak. 86 bin kişiyi işten çıkarmada hükümetim masasında. Kopyacılar ortaya çıkmazsa 86 bin kişi işten çıkarılabilir.

Milliyet'te yer alan habere göre, Ankara 1. İdare Mahkemesi, sınav sorularının FETÖ tarafından sızdırıldığı iddiaları üzerine, daha önce Eğitim Bilimleri kısmı iptal edilen 2010 KPSS'nin 'Genel Yetenek ve Genel Kültür' bölümünü de 6 yıl sonra iptal etti. İptal kararı, söz konusu sınavla kamuya giren memurlar için işten çıkarmanın da içinde bulunduğu bir dizi seçeneği gündeme getirdi.

KOPYA ÇEKENLER ORTAYA ÇIKARILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sınavları inceleme talimatı veren Yıldırım ise önceki akşam katıldığı TV programında KPSS iptal davası için üç seçenekten bahsederek, "86 bin kişi çıkarılacak demektir. Ya da düzenlenecek mahkeme kararı etkisiz olacak ya da karar uygulanacak iş akdi feshedilecek. Çalışma Bakanı'na da söyledim. Bunları sınavlarını incelemek lazım. Tamamı mı soruları aldı FETÖ'nün hedef kitle mi var, onlar da belli olur. Ortaya çıkarılır, diğerleri bu işten muaf tutulur" dedi.

İSİMLER BİLDİRİLECEK


Bundan sonraki süreç için gözler, bakanlıkların yanı sıra daha önceden başlatılan soruşturmayı yürüten savcılığa çevrildi. Savcılık tarafından yürütülen sınav soruşturmasında, tespit edilecek FETÖ şüphelileri, çalıştıkları kurumlarına isim isim bildirilecek. Kurumlar da bu çalışanlar hakkında gerekli işlemleri başlatacak. Soruşturmada, yanlış şıkta ve aynı sorularda aynı hataları yapan adaylar şüpheli olacak. Önümüzdeki süreçte, dava konusu sınav için verilebilecek toplu iptal kararının işe girmiş masum kişileri etkileyebileceği, bunun yerine ayıklama yönteminin tespit edilebileceği kaydediliyor.

YÜKSEK PUAN ALIP MEMUR OLANLAR MERCEK ALTINDA

Bir süredir yürüyen soruşturma kapsamında savcılık, iptal edilen iki testten yüksek puan alarak memur olanları mercek altına almıştı. Daha önce hazırlanan bilirkişi raporunda da sınavdan yüksek puan alanlarla tüm grubun soruyu doğru yanıtlama oranı arasında mantıken fark olması gerektiği belirtilerek adayların sorularının önemli bir kısmının soru kök ve seçeneklerini, sınav tarihinden gördüklerine, bu yüzden yüksek puan aldıklarına yönelik komisyonumuzda 'kuvvetli şekilde kanaat oluştuğu' kaydedilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap